Hirdetés

Ez lesz az első telefon, ami a Qualcomm új csúcsprocesszorát használja



|

Ha rövid időre is, de bizonyosan ez lesz az androidos piac legerősebb mobilja.

Hirdetés

A várakozásokat beváltva a Qualcomm nemrég leleplezte a legújabb mobilos csúcsprocesszorát, a Snapdragon 8 Gen 3-at, amely az általános feladatokban 30%-kal, a játékokban pedig 25%-kal nyújt jobb teljesítményt az elődjénél, miközben egy sor mesterséges intelligenciás képességgel is rálicitál arra.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az androidos gyártók a továbbiakban sorban prezentálják majd az új SoC-ra épülő mobiljaikat, az pedig már a hivatalos bemutató alkalmával kiderült, hogy melyikük nyitja a sort.

Hirdetés

Az eseményen ugyanis maga William Lu, a Xiaomi elnöke jelentette be, hogy a Xiaomi 14-sorozat képviselői lesznek az első Snapdragon 8 Gen 3-as okostelefonok a piacon. A gyártó csak nemrég fedte fel, hogy a 2023-as zászlóshajók október 26-án fognak debütálni, azt pedig pletykákra alapozzuk, hogy egy normál és egy  jobban felszerelt Pro variánst kapunk.

Arra egyébként a korábbi szivárgások is utaltak, hogy a Xiaomi 14 és a 14 Pro már a Snapdragon 8 Gen 3-mal köszönnek be, az információ viszont csak Lu bejelentésével tekinthető hivatalosnak. Ezzel egy ideig biztosan a Xiaomi büszkélkedhet majd a legerősebb telefonokkal az androidos piacon, a királyság azonban pünkösdinek ígérkezik, mivel a Qualcomm tájékoztatása alapján már a következő hetekben bejelentésre kerülnek további, ugyanerre a platformra épülő riválisok.

Ami a Xiaomi 14-szériát illeti, az európai vásárlóknak még így is várniuk kell az első Snapdragon 8 Gen 3-as mobilokra, mivel a várakozások szerint a gyártó csak a jövő év elején hozza el az új készülékeket az öreg kontinensre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.