Hirdetés

Ez történik, ha USB-C kábellel csatlakoztatsz androidos mobilt egy iPhone-nal



|

Egy fotósblog kipróbálta azt, ami nekünk eszünkbe sem jutna.

Hirdetés

Múlt héten az Apple megtartotta éves termékbemutatóját, ahol többek között az új iPhone15-ös szériát is bemutatták. A magyaroknak meglepetésként ható olcsóbb készülékeken felül még volt egy fontos újítása a cégnek, ami az új szériával látott csak napvilágot. Az Unió által elért változtatás, miszerint egységes USB-C portra kell az iPhone-oknak is átállni, ettől a szériától kezdve teszik töltés szempontjából kompatibilissé az almás készülékeket piaci versenytársaikkal.

Egy átlag embernek erről nem jut más eszébe, minthogy a szükséges telefontöltést elvégezhetjük bármelyik boltban kapható telefontöltővel. Úgy látszik, hogy az ismert fotósblog, a PetaPixel munkatársai ilyen szempontból nem tartoznak az átlagemberek közé, ugyanis egy egészen bizarr ötletük támadt az új port működésének tesztelésére.

Hirdetés

Az jutott az ad-hoc-tesztelők eszébe, hogy kipróbálják azt a más helyzetben meglehetősen valószínűtlen együttállást, hogy mit kezd egymással egy kábellel összekapcsolt iPhone és egy androidos telefon. Az eredményt közzé is tették egy YouTube Shorts formájában.

Az alapfelvetésük miszerint az egyik készülék elkezdi tölteni a másikat, tulajdonképpen be is jött. Az iPhone elkezdte tölteni az Androidot. Először az volt a tesztelők felvetése, hogy az alacsonyabb töltöttségű készülék kezd töltődni a magasabb töltöttségűről, de a további próbálkozások inkább valamiféle véletlenszerű sorrendet igazoltak. Ettől eltekintve a két telefon semmi egyéb műveletet ne tudott végrehajtani, a töltésen kívül nem tudtak egymással semmit kezdeni.

A másik dolog, amit érdemes megjegyezni, hogy az új iPhone 15 USB-C mindössze 4,5 W leadására képes, ami nem elég egy telefon gyorstöltéséhez, viszont a tartozékaidat, például az Apple Watchot vagy az AirPodsot, illetve bármit, amihez eleve nincs szükséged ekkora teljesítményre, gond nélkül feltöltheted.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.