Hirdetés

Ez volt az elmúlt hónapok legnépszerűbb okosórája



|

Az Apple számára kissé rossz hír, hogy az emberek az Apple Watch első szériáját viszik, és nem az új modelleket.

Hirdetés

Aki kicsit is képben van, hogy manapság mi a helyzet az okosórák és a viselhető eszközök piacán, azt talán már meg sem lepi, hogy az Apple megint alaposan lekörözte a riválisait, és gyakorlatilag egyeduralkodó az okosórák szektorában. 

Hirdetés

Az viszont már rossz hír az Apple számára, hogy a Counterpoint Research adatai szerint az elmúlt hónapok legnépszerűbb okosórája nem az új Apple Watch volt, hanem a legelső szériás modell. 

A lassan elavultnak mondott első szériában 2-magos S1 processzor van (az új modellben gyorsabb W2-es chip található), illetve nincs mobilkapcsolat sem. Kívülről ugyanakkor szinte megkülönböztethetetlenek a régi és az új modellek. 

Mivel a régi és olcsóbb modell lett a népszerű, ezért az Apple azt tapasztalja, hogy az okosóráinak az átlagára csökken, illetve a nyereség is alacsonyabb. 

2018. második negyedévének második legnépszerűbb okosórája nagy meglepetésre a Fitbit Versa lett, ami nagy sikernek bizonyult. A nem igazán sikeres Ionic az ötödik helyre fért, rögtön az Apple Watch harmadik generációja mögött. Harmadik legkeresettebb volt az olcsó Amazfit Bip, ami Kínában népszerű. 

A gyártók versenyében a Fitbit egy év alatt 8-ról 21 százalékra növelte a piaci részesedését, de az Apple még mindig magabiztosan uralja a piacot. Felkerült a listára még a Fossil és az Amazfit, a Garmin és a Samsung ellenben igen alacsony piaci részesedést szereztek. 

A második negyedévben eladott okosórák 50 százalékán saját fejlesztésű rendszer fut, míg 41 százalékon Apple watchOS, 7 százalékon pedig a Google Wear OS rendszere. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.