Hirdetés

Ezek a legjobb mobilos kiegészítők - 5 ajándéktipp karácsonyra



|

A telefonos kiegészítők piaca igen széles, rengeteg hasznos és még több kevésbé praktikus kütyü közül választhatsz. Azokat szedtük össze, amikre érdemes lecsapni.

Hirdetés

Ha van már egy a legjobb mobiltelefonok közül, és nem is tervezed lecserélni, akkor meglepheted magad karácsonyra egy vagy több olyan kiegészítővel, amely tökéletesen passzol a telefonhoz - de a cikkben adott ötletek akkor is jól jönnek, ha ajándékot szeretnél vásárolni szeretteidnek. Amire figyelned kell, az az, hogy egyes kategóriákban számít a telefon típusa - ha például tokot vagy fóliát vásárolsz, mindenképpen olyan terméket kell választanod, amit kifejezetten a te telefonodhoz gyártottak.

Az adattárolóknál és adaptereknél a csatlakozófelületre is oda kell figyelni: Android vonalon és (15-ös iPhone-oknál is) USB Type-C csatlakozóra illeszkedő, korábbi iPhone-ok esetében pedig Lightning csatlakozós kiegészítők jöhetnek szóba. Mutatjuk a tippeket az olcsóbbtól a drágább megoldások felé haladva.

Kijelzővédő fólia

Ha valahol, akkor a telefonhoz gyártott fóliák között pillanatok alatt el lehet veszni: rengeteg gyártó még több terméke közül választhatsz sima vagy tokbarát, tiszta vagy tükröződést csökkentő fóliát, üvegből készült, extra kemény vagy akár öngyógyuló fóliát is. Az előre gyártott, akár otthon is felhelyezhető fóliák mellett ráadásul egyes gyártók olyan termékkel is jelen vannak a piacon, amit felhelyezés előtt vágnak ki pontosan a te készülékedhez. A fólia olcsó, de praktikus ajándék, mert megvédi a telefon üvegét a használat közben óhatatlanul is megjelenő karcoktól, sőt egyes példányok még az ütések erejét is képesek elnyelni.

Ár: 2-10 ezer forint között

Veger T65A powerbank

A telefonok és tabletek gyorsan lemerülnek. Ha nyaralásnál vagy akár csak karácsonykor végigfotózod a napot, akkor biztos, hogy párszor a töltőhöz is nyúlnod kell. Az USB-s akkumulátorokat pont az ilyen helyzetek kiküszöbölésére találták ki. A választék ebben a szegmensben sem kicsi, viszont mivel az árak mostanában igen kedvezően alakulnak, érdemes komolyabb megoldásban gondolkodni. A Veger T65A például nemcsak azért tűnik ki a mezőnyből, mert 20 000 mAh-s kapacitással rendelkezik (ezzel egy telefont háromszor biztosan feltölthetsz), hanem azért is, mert akár 65 Wattal is tud tölteni; azaz nemcsak mobilt vagy tabletet, hanem akár notebookot is tudsz hozzá csatlakoztatni. Ez utóbbinak azért van egy előfeltétele, mégpedig az, hogy a notebookot USB-C csatlakozón keresztül is lehessen tölteni.

Ár: 15 ezer forint

Hirdetés

Huawei Travel Tripod

Aki sokat fotózik a telefonnal, az minden bizonnyal jó hasznát veszi egy állványnak. Csakhogy a mobil előnye az, hogy pici, ezért sokan még csak nem is gondolkodnak ilyen kiegészítőben. Pedig van pár igen apró állvány is - mint amilyen például a Huawei AF15. Egyébként ez az eszköz valójában nem is állvány, hanem egy 64 cm-es szelfibot, amit mellesleg állványként is lehet használni. Univerzális tartója bármilyen telefont meg tud fogni, a markolaton lévő Bluetooth távirányító pedig akár ki is vehető a helyéről, így a szelfibot nélkül is tudod használni. Az állvány zsebben is elfér, hiszen mindössze 18,6 cm hosszú, tömege pedig csak 168 gramm.

Ár: 16 ezer forint

DJI Osmo Mobile SE

Ha szeretsz videókat készíteni a mobillal, akkor ez a gimbal az egyik legjobb kiegészítő, amivel meglepheted magad. A DJI neve garancia a minőségre még annak ellenére is, hogy a kézi állványok között az egyik legolcsóbb modellről van szó. Az állvány 2600 mAh-s saját akkumulátorral rendelkezik, amely 8 óra üzemidőt nyújt. Többféle stabilizációs mód közül is választhatsz: követés, rögzített dőlés és FPV esetén a gimbal egy vagy több tengely mentén automatikusan kompenzál, manuális módban pedig arra is van lehetőség, hogy a joystick segítségével te magad irányítsd a mozgást - ezzel például zoom hatást vagy pásztázást tudsz elérni.

Ár: 35 ezer forint

Jabra Elite 8 Active

Tekintettel arra, hogy a felső kategóriás és prémium telefonokról teljesen eltűnt a jackcsatlakozó, ha zenét szeretnél hallgatni, akkor Bluetooth fülesben tudsz gondolkodni. Ebben a szegmensben a TWS fülesek kategóriája az, amely valósággal felrobbant az elmúlt két-három évben. A nagyon olcsó, 10 ezer forint alatti modellektől mindenkit óva intenénk, mert ezek általában csak 3-4 órát mennek egy feltöltéssel, ami kevés. A középkategóriától felfelé már a 7-8 óra tekinthető általánosnak, ennyit megy alsó hangon például a Jabra Elite 8 Active is, amelynek teljes üzemideje a tokban lévő akkumulátor kapacitását is figyelembe véve akár 56 óra is lehet. A füles az Active termékvonalba tartozik, így nemcsak normál körülmények között állja meg a helyét, hanem izzadtságtűrő bevonatának, valamint csepp- és porálló kialakításának hála sportolásnál is kiváló társ lehet.

Ár: 75 ezer forint

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.