Hirdetés

Ezek a legjobb szolgáltatások arra, ha nagyméretű fájlokat küldenél online



|

Ha nagyméretű fájlt szeretnél küldeni valakinek, az e-mail nem opció. Mutatunk néhány sokkal jobb alternatívát, ha óriási fájlokat szeretnél küldeni egyszerűen, gyorsan és lehetőleg ingyen.

Hirdetés

Ha veled is viszonylag gyakran fordul elő, hogy nagyméretű fájlokat - vagy legalábbis sok adatot - kell elküldened valakinek, akkor ez a cikk neked szól, hiszen megmutatjuk a legjobb alternatívákat arra, hogyan tudod megtenni mindezt a legegyszerűbben. Elöljáróban annyit, hogy érdemes a fájlok számát csökkenteni, tehát ha például 1 GB-nyi adatot küldenél el valakinek, de mondjuk 1000 fájlban, akkor érdemes küldés előtt az adatokat becsomagolni egy ZIP-fájlba.

Ha 1 GB-nál sokkal nagyobb az adattömeg, akkor bevált praktika az is, hogy 1 GB-os szeleteket készítesz, hisz' ez a feltöltést és a letöltést is megkönnyíti azzal, hogy hiba esetén nem kell a teljes adatmennyiséget újra feldolgozni. Ha belegondolsz, akkor ennyi adat gyorsan összejön, legyen szó akár családi videókról, akár fotókról vagy pár zeneszámról.

Hirdetés

OneDrive

A válogatásba a Microsoft szolgáltatását vettük be, de természetesen használható helyette a Google Drive, vagy bármilyen más, felhő alapú tárhely, amely rendelkezik megosztás funkcióval. OneDrive esetén a fájl feltöltését követően a webes felületen lehet hivatkozást kérni a fájl vagy akár egy egész mappa megosztásához. Érdemes olyan linket kérni, amely csak olvasási jogosultságot ad, persze ha azt szeretnéd, hogy a barátod vagy munkatársad is tudjon feltölteni fájlt neked, akkor ezt a tanácsot hagyd figyelmen kívül. A hivatkozást elküldheted e-mailben ismerősödnek közvetlenül az online felületről. OneDrive-nál a feltöltési korlát 250 GB - fájlonként. Amire érdemes még figyelni, az az, hogy nagyméretű állományoknál célszerű a feltöltést inkább az asztali kliensre bízni, semmint a böngészőn keresztül megtenni ezt. És persze ha már nincs szükség a megosztásra, akkor gondoskodj az adatok törléséről is, nehogy feleslegesen foglald a helyet a felhőben.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.