Hirdetés

Ezek a legjobb tabletek, amik közül jelenleg válogathatsz



|

Évekkel ezelőtt már temették a kategóriát, néhány gyártó mégis a felszínen tartja a táblagépeket, amikből egyre változatosabb a kínálat. Megmutatjuk, mire mi ajánlható leginkább.

Hirdetés

Emlékezetesen nagyot robbant a tabletek megjelenése: éveken keresztül számított vágyott terméknek több célcsoporton belül is. Tulajdonképpen pont a potenciális felhasználói réteg tette izgalmassá ezt a termékkört, hiszen sokáig azt se tudtuk, mire is jó pontosan ez a nagykijelzős okoseszköz. A gyártók pedig a vélt vagy valós igények kielégítésére alaposan rápörgették a fejlesztői csapatokat, a táblagépek aranykorában olykor egészen vad koncepciókat szabadítottak a boltok polcaira.

Nem is oly rég azonban páran úgy döntöttek, hogy kiszállnak ebből a körből, a tablet lufi elkezdett ereszteni, és a felhasználók nem elhanyagolható méretű halmaza végül belátta, hogy erre aztán tényleg semmi szüksége egy modern, gyors és egyre nagyobb kijelzővel rendelkező okostelefon mellett. Érkezett azonban egy új generáció, ahol már a gyerekkor alapkellékkének számított ez az eszköz, illetve a COVID okozta digitalizációs nyomás és online kapcsolattartási igény elindított egy újabb "aranykort". Szenvtelenül kifordítva ezt a jelzőt, határozottan igaznak bizonyul a felvetés, hiszen nem ritka, hogy egy tabletért fél millió Ft feletti összeget kérnek el, mondhatni aranyárban van a portéka. Rémisztő a trend, de valójában ez csak egy egészséges kereskedelmi döntés, felfelé szélesedik a paletta, a tömeges eladásokat azért továbbra is százezer Ft alatt várják a gyártók.

Pár évvel ezelőtt könnyebb lett volna a válogatás, most viszont egy adott modellből egyszerre két-három (olykor négy) generáció versenyez a felhasználók kegyeiért, és az igazán pénztárcabarát ajánlatokból sincs hiány - korrektek most a tablet árak. Öt olyan típust választottunk ki, amikkel kevés kompromisszumot kell kötnöd, ár-érték arányban megfelelők és hosszú évekre tervezhetsz velük.

Hirdetés

Samsung Galaxy Tab A7 Lite

A hétcolos sikerszéria "könnyített" verziója ideális kezdet a folyton úton lévők számára, hiába a "Lite" jelző, ez a modell is elérhető integrált LTE-mobilkapcsolati lehetőséggel. Ha azonban erre nincs feltétlenül igény, akkor a kisméretű Galaxy Tab meglepően korrekt tudással bír, még úgyis, hogy a benne található processzor és memória inkább az alsó-középkategóriás teljesítményszintet képviseli. A 3 GB RAM láttán sokan megriadhatnak, ám valójában egyáltalán nem rossz a rendszer sebessége, a OneUI-felület egész pattogósan működik, csupán több, nagy számítási kapacitást igénylő programnál észlelhetsz némi gondolkodást.

Viszont ott lesz az 5100 mAh-s akkumulátor és az Android 12-re azonnal befrissülő rendszer, de még az is lehet, hogy egyből a 13-as verzióra frissül be a kicsi A7-es. Az egyik legracionálisabb vétel manapság, csak tedd helyre az elvárásaidat mielőtt csilingel a kassza.

Ár: 58 990 Ft

Xiaomi Redmi Pad

Klasszikus, 10"-os méret, mint ideális belépési pont a táblagépet használók közösségébe; picit drágán, de ez lenne a Xiaomi nemrég bemutatott táblagépe. Az egész konstrukción érződik a tavaly októberi bemutató közelsége, egészen friss a nyolcmagos Mediatek Helio G99 processzor, a memóriakiépítésnél azonban ügyelj arra, hogy mindenképp a 4 GB-os változatot válaszd. A kijelző méretén túl említést érdemes a 90 Hz-es képfrissítés, illetve az 1200×2000 pixeles felbontás, melyek párosa alaposan megnöveli a tartalomfogyasztáskor tapasztalható képminőségét.

Ami a szoftveres támogatást illeti, gyárilag Android 12-vel érkezik a Redmi Pad, és vélhetően hamarosan megkapja a 13-as kiadást is, ám ezen túl nem igazán tiszta a frissítési ütemterv. De talán ez most még nem is annyira fontos, hiszen egy féléves modellről van szó, ami akkumulátor fronton sem vall szégyent, a 8000 mAh-s telep napokra elegendő üzemidőt ad átlagos felhasználás során.

Ár: 109 900 Ft

Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Az egyik titkos favorit, amire nagyon is érdemes odafigyelned, különösen akkor, ha az érintőceruza használatát is fontolgatod. A dél-koreai gyártónál természetesen ezerrel dübörög az S8-as széria reklámkampánya, az új csúcsmodellnél azonban fényévekkel racionálisabb ajánlat az S6 Lite. A konkrét modell kiválasztása azonban ezúttal is izgalmas, a típus ugyanis 2020 óta elérhető, ajánlásunk azonban kizárólag a 2022-es modellre vonatkozik. Ebben már Qualcomm Snapdragon processzor dolgozik, teljesítményt és energiatakarékosságot tekintve többet kapsz a pénzedért az elődhöz képest.

Az érintőceruzás felhasználást pedig még a vásárlás előtt mérlegelheted; az S6 Lite önmagában, toll nélkül is megvásárolható, ekkor barátibb az ár, és később vásárolhatod meg az S Pent. Ha viszont azonnal beleugranál a rajzolgatásba, jegyzetelésbe, a 150 ezer forintos vizekre kell átevezned. Bárhogyan döntesz, az Android 13 és a OneUI 5 frissítés már elérhető, egy év múlva pedig várhatóan a 14-es rendszernek örülhetsz.

Ár: 119 900 Ft-tól

Apple iPad (9. generáció)

Nem csodálkozunk azon, ha elveszve érzed magad az iPad-kínálatban, hiszen első ránézésre nem egészen világos, melyik modell az új, és melyik az, ami már eddig is létezett, csak most még kapott egy apróbb ráncfelvarrást. Ami biztos, az a tény, hogy a működés alapja az iPadOS jelenléte és elérhetősége, hardvertől és mérettől függetlenül. A szimplán 9-dik generációs iPadnek nevezett tablet igazi klasszikus jelenség az Apple kínálaton belül: nincs új dizájn, a megszokott formák elől és hátul, és talán pont ezt keresed.

Az árazáson kár fennakadni, az almás logóval ellátott tabletek a kínálat felső harmadában helyezkednek el, cserébe tényleg csak be kell kapcsolnod és működik. Ha viszont Androidról jössz, akkor erőltesd meg magad, légy nyitott az iPadOS és az ökoszisztéma egyediségére. Csak azt hiszed, hogy mindent enged, valójában szépen vezeti a kezed, mit lehet, mi az, ami kötelező, és mi az, amiről ne is álmodj.

Ár: 159 900 Ft

Lenovo Tab M10 Plus (3. Generáció)

Önmagában sem lenne rossz választás ez a tablet, az épp elérhető "csomagos" kiadása azonban igazi főnyereménnyé teszi. Mert mit is tud az M10 Plus 3. generációja? A nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 680-ra épülő táblagép elfogadhatóan gyors, játékos felhasználással sem gyűlik meg a baja, ráadásul LTE-mobilhálózatokra is fel tud kapcsolódni. A csomagos kiadásban jár mellé egy védőtok és egy aktív érintőceruza is, vagyis komplett androidos élményt kapsz a pénzedért cserébe.

Tényleg már csak egy vezeték nélküli billentyűzet hiányzik, és kevesebbszer kapcsolod be a PC-d. Jó hír, hogy a Lenovo egy ideje komolyabban veszi a szoftveres támogatást is, ezért az Android 12-vel érkező M10 Plusra érkezik a 13-as verzió, amit majd még egy főverzióval toldhat meg a gyártó a jövőben. Jó a kijelző, korrekt a hardver, kapod a kiegészítőket; ne a frissítési ikont figyeld, hanem használd gondtalanul!

Ár: 134 990 Ft

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.