Hirdetés

Ezek a műszaki cikkek fogytak a legjobban 2023-ban Magyarországon



|

Az egyik nagy áruházlánc megosztotta az idei évre vonatkozó eladási tapasztalatait.

Hirdetés

A tech világában egy ideje már gőzerővel zajlik a 2023-as esztendő búcsúztatása, így az elmúlt hetek során egyebek mellett megtudhattuk, hogy melyik zenéket hallgattuk a legtöbbet az idén, hogy melyek voltak az év legjobb alkalmazásai, hogy melyik Wikipedia-szócikk generálta a legtöbb kattintást vagy hogy mire kerestünk a leggyakrabban a Google-ben. Az évzáró jelentések sorát gyarapítja a MediaMarkt Magyarország aktuális beszámolója, amely rávilágít arra, hogy mely műszaki cikkek mozgatták a leginkább a hazai vásárlókat.

A magyar piac egyik domináns szereplőjének számító láncnál az idén is folytatódott az áruházi vásárlások arányának növekedése az online forgalommal szemben, ami mögött elsősorban az értékesítési pontok gyarapodása áll.

Hirdetés

Mindent összevetve a netes eladások a teljes torta 18%-át teszik ki, de egyre fontosabb az ún. "omnichannel" értékesítés is, melynek során az internetes vásárlást bolti átvétel követi. Ami pedig magukat a termékeket illeti, a MediaMarkt a következő fejleményekről számolt be:

  • A korábban nagy népszerűségnek örvendő beépíthető konyhagépekből 30%-kal kevesebb fogyott 2023-ban.
  • A kompakt háztartási gépek forgalma 10%-kal nőtt, azon belül is pedig a korábbi eladásaikat megduplázó air frierek, vagyis forró levegős sütők az idei év legnagyobb nyertesei.
  • Hasonlóan nagyot mentek a 2022-höz képest másfélszer annyi eladást produkáló konzolok, az élükön a PlayStation 5-tel. Ez összhangban van a nemzetközi trendekkel.
  • Továbbra is lendületben van a kereslet az elektromos rollerek iránt, ezekből 30%-kal többet vittünk haza az idén.
  • Csaknem a duplájára nőt az okosotthon-kategóriába tartozó kütyük forgalma (pl. fogyasztásmérők, kamerák, nyitásérzékelők).
  • A fej- és fülhallgatók iránt stagnált a kereslet.

A MediaMarkt arra is kitért, hogy általában véve 15-20%-kal emelkedtek a műszaki cikkek árai, az áruházlánc szerint viszont eközben egyik kategória sem produkált feltűnő ugrást. A lakosság ugyan reagált az áremelkedésre, és jellemzően az olcsóbb modellek irányába mozdult el a kereslet, ám az átlagos kosárérték még így is nőtt az elérhető termékkategóriák többségében.

Ti milyen műszaki cikkeket vásároltatok az idén?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.