Hirdetés

Ezek az év legjobb alkalmazásai a Google Play Áruházban



|

Idén több kategóriában hirdettek nyertest a Google Play Store-ban a szokásosnál.

Hirdetés

A Gergely-naptárnál is jóval idősebb az a szokás, hogy év végén számot vetünk az eltelt időszakkal. Sorra vesszük utólag a történteket, kiemelve közülük a legjelentősebbeket. Ezt az emberi igényt hivatottak másolni azok a média- és szórakoztatóipari szereplők, filmstúdiók, streamingszolgáltatók és könyvkiadók, akik a naptári év végén elkészítik a saját toplistáikat. Ezek lehetnek általánosak, vagy különböző kategóriákra bonthatók bizonyos szempontok szerint.

Évek óta felállítja saját toplistáját a Google Play Store-ja is decemberben, amikor is különböző kategóriákban nyilvánosságra hozza az adott esztendő legnépszerűbb, legtöbbször letöltött alkalmazásainak lajstromát. Míg az elmúlt években ugyanazon néhány alap kategória legjobbjai kerültek fel a listára, idén minden eddiginél több szempont szerint hirdetett éllovast a kaliforniai székhelyű cégóriás. Nem meglepő módon megjelent "a legjobb AI-támogatott alkalmazás", miként a "legjobb pozitív hatást kifejtő játék alkalmazás" kategóriája is.

Hirdetés

2023 legjobb alkalmazása az Imprint: Learn Visually lett. Ez az app különböző közismereti tárgyak tanulásában nyújt segítséget rövid leckék segítségével. Olyan témákban támogatja alapvető ismeretek elsajátítását, mint a pszichológia, filozófia, történelem, pénzügyi alapok, vezetés, egészségügy és a technológia világa.

A Honkai: Star Rail nevű alkalmazás nyerte el idén az év legjobb játéka címet. Ez a gacha és szerepjátékos elemeket vegyítő alkotás gyönyörű látványvilágával és átgondolt, azonosulható karaktereivel nyerte el a felhasználók tömegeinek kegyét.

A többeszközös appok között a Spotify diadalmaskodott. Egyszerű kezelése, elképesztő méretű adatbázisa és a prémium változatának előnyei előre borítékolták a zeneistreaming-platform elsőségét ebben a kategóriában.

A 2023-as év legjobb többeszközös játéka címet az OUTERPLANE - Strategy Anime címre keresztelt alkotás hódította el. Ezt a kategóriát tulajdonképpen csak a több eszközön történő alkalmazhatósága különbözteti meg a többi játéktól. Az egyébkén vizuálisan és megoldásokban egyaránt kiváló játék kedvelt darabja az anime rajongóknak.

A fentiek példák csak a jéghegy csúcsának számítanak, rajtuk kívül elismerték még például PC-n a ChatGPT,  tableteken a Concepts: Sketch, Note, Draw, tévékészülékeken a Max: Stream HBO, TV & Movies, okosórákon a WhatsApp Messenger és autókban az Amazon Prime Video páratlan sikerét. Aki szeretné megismerni az összes kategória nyertesét, ezen az oldalon teheti meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.