Hirdetés

Ezek lesznek a pehelysúlyú Android 13 legnagyobb újdonságai



|

Minden korábbinál jobb felhasználói élményt ígér az Android 13 (Go edition).

Hirdetés

A Google még 2017-ben dobta piacra az Android (Go edition) néven futó operációs rendszer első változatát, amely kimondottan a legolcsóbb, erősen korlátozott teljesítményű mobilikon igyekszik tisztességes felhasználói élményt biztosítani, s már több mint 250 millió eszközön fut világszerte.

A platform soron következő kiadása az Android 13 (Go edition) lesz, amiről már korábban kiderült, hogy végre hadat üzen az 1 GB memóriával szerelt telefonoknak, 2 GB RAM-nál húzza meg a telepítési követelmények határát. Most pedig a Google jóvoltából azt is megtudtuk, milyen területeken fejlődik a lekönnyített operációs rendszer.

Hirdetés

A keresőóriás nemrég publikált blogposztjából kiderül, hogy az új Go edition három területre fog fókuszálni. A legfontosabb a közvetlen szoftverfrissítések engedélyezése: a 13-as kiadással a diétás Android is megkapja a Google Play System Update-támogatást, amely a nagyobb gyártói csomagok között biztosít rendszeres, kisebb volumenű frissítéseket és fixeket.

"Ez lehetővé teszi a kritikus frissítések gyors és egyszerű leszállítását anélkül, hogy veszélyeztetné az eszközön lévő tárhely rendelkezésre állását. Az eredmény egy olyan telefon, amely hosszabb távon is naprakész marad - és nem kell megvárni a következő kiadást vagy a telefon gyártójának szoftverfrissítését ahhoz, hogy a legújabb és legjobb szoftverrel rendelkezzen. "

- írja a Google. Ami pedig a másik két újítást illeti, a Material You dizájn révén Android 13 Go editionre is beköszönnek az egyedileg konfigurálható témák, valamint kapunk egy ún. Discovery-felületet is, amely a főképernyő jobbra húzásával különböző tartalmakat ajánl majd az internetről.

A megjelenési dátumot illetően továbbra sincs konkrét infó, csak annyi bizonyos, hogy valamikor 2023-ban kerül sor a rajtra. Mindent összegezve, a 2 GB-os memóriakövetelménnyel, a rendszeres frissítésekkel és a témázhatósággal a Google most tényleg odatette magát az Android 13 Go editionnel, aminek a romló világgazdasági helyzetet és az egyre dráguló okostelefonokat figyelembe véve valószínűleg minden korábbinál többen fognak örülni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.