Hirdetés

Ezek voltak az év legjobb mobiljai az egyik legismertebb techvideós szerint



|

Marques Brownlee neve sokaknak ismerős lehet, így nem csoda, hogy ha ő osztályozza a telefonokat, akkor annak már súlya van.

Hirdetés

Ahogy közeledik az év vége, egyre több orgánumon jelennek meg a különböző szempontok szerint összeállított "Best of 2023" jellegű ranglisták. A techvállalatok maguk is adnak ki ilyeneket, mint például a Google az év legnépszerűbb androidos alkalmazásainak, illetve az Apple a legtöbbek által használt iOS-re íródott apllikációinak listáját.

Marques Brownlee, aki az egyik legnézetteb YouTube csatornát üzemelteti technológia témakörében, a napokban szintén kiadott egy hasonló összesítést. A 18 millió követővel rendelkező videós idén is szubjektív, ám megalapozott véleménye alapján kiválasztotta az év legjobb telefonkészülékeit, ahogy az elmúlt 11 évben minden év végén tette. A Smartphone Awards 2023-as videójában hirdetett abszolút győztest, de a különböző kategóriák legjobbjait is kiválasztotta.

Hirdetés

Íme a teljes videó, ha a lényegre akarsz térni:

Az egyik legjelentősebb kategória, a legjobb kamera idei nyertese az iPhone 15 Pro lett. Brownlee azzal indokolta választását, hogy bár vannak a piacon olyan okostelefonok, amelyek zoomoláskor jobb eredményeket tudnak produkálni, az iPhone 15 Pro a legszilárdabb összteljesítményt nyújtja a minden esetben, és a könnyű kezelhetősége is sokat nyomott a latba.

Külön megdicsérte az új szériával bevezetett LOG formátumot, ami konvertálás nélkül is megtekinthető külső monitoron. A vakteszt során az iPhone 15 Pro által gyenge fényviszonyok között készült fényképeket is a legjobbnak találta. A kategória különdíját a Samsung Galaxy S23 Ultra kapta, a zoomobjektív használatakor nyújtott állóképkamerás teljesítményéért.

A legjobb akkumlátor kategóriáját szintén az iPhone idei szériájának egy darabja, az iPhone 15 Plus zsebelhette be. A készüléket energiával ellátó cella nemcsak a legnagyobb kapacitásúnak bizonyult, hanem az általános akkumulátor-élmény alapján is a legjobbnak ítélte a videós. Jó eséllyel segíthetett neki az első helyezés elnyerésében a 60 Hz-en működő kijelző is. Brownlee kiemelte még  az ASUS ROG Phone 7-et is, amely ugyan nem rendelkezik vezeték nélküli töltéssel, de a legnagyobb akkumulátor kapacitást (6000 mAh) tudhatja magáénak a versengő telefonok közül.

Az év telefonja, az abszolút győztes a Google Pixel 8 lett. Annak ellenére, hogy 100 dollárral drágább elődjénél, Brownlee véleménye szerint kiválló képeket készít a kamerája, sokkal jobb a kijelzője mint a 7-es szériájé volt, valamint számos kiváló szoftveres funkciót és a hét éves szoftverfrissítést kínál a pénzünkért cserébe.

Te mit gondolsz a díjazottakról?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.