Hirdetés

Ezekben az országokban a leggyorsabb az internet



|

Hol hasít és hol cammog az internet? És hol áll Magyarország a rangsorban? A Speedtest statisztikáiból kiderül, kik a sebesség bajnokai és sereghajtói.

Hirdetés

A Speedtest elérhetővé tette a legújabb ranglistáját, amely május hónapra vonatkozóan vizsgálta, hogy mely országokban mennyire gyors a vezetékes és a mobilos internetkapcsolat. Ezek alapján Magyarország a 16. és a 36. helyen áll. A nagy átlagot vizsgálva tehát elmondható, hogy mobilnet tekintetében Magyarország jóval rosszabbul áll, persze azért nem vészesen. 

Hirdetés

A legjobb mobilnetes kapcsolatra Dél-Koreában van lehetőség, ott az átlagos sebesség 100,22 Mbps, a 36. Magyarországon ugyanez 42,77 Mbps. A sereghajtó, 138. Afganisztánban azonban csak 5,71 Mbps.

A vezetékes internet jelenleg Szingapúrban a leggyorsabb, ott 205,13 Mbps az átlagos sebesség. Hongkongban az érték 183,24 Mbps, Thaiföldön 170,14 Mbps. Magyarországon 131,15 Mbps, ami nem rossz az összesített mezőnyt nézve - de azért akadnak európai országok, amelyek előrébb járnak. 

Szakértők szerint a jelenlegi rangsor addig nem is változik majd jelentősen, amíg igazán széles körben meg nem indul az országokban az 5G lefedettség javítása. Ezzel viszont majd a gyorsan lépő országok akár teljesen át is rendezhetik az erőviszonyokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.