Hirdetés

Ezeket a tévéket keresik most a magyarok



|

Az egyik nagy áruház megosztotta a tapasztalatait a hazai vásárlók preferenciáit illetően.

Hirdetés

Habár az évtizedek során előbb a lakossági számítógépek, majd az okostelefonok és a táblagépek is elterjedtek, a sokkal régebbi múltra visszatekintő televíziók továbbra is fontos szerepet töltenek be az otthoni szórakoztatásban, a kábeltévék nézettségének hanyatlásával már egyre inkább a streaming és a játékkonzolok miatt.

Ennek megfelelően a kínálat is óriási, így nem csoda, ha egy laikus könnyen összezavarodik a különböző technológiákra épülő, eltérő méretű és teljesítményű modellek között. Az eMAG Magyarország most erre tekintettel egy érdekes összefoglalóval jelentkezett, amely megmutatja, milyen tévéket vesznek mostanság a hazai vásárlók.

Ahogy az a cég közleményéből kiderül, az elmúlt negyedévben valamivel többen választottak 50-55 colos készülékeket, mint a kompakt 32 colos modelleket, míg a harmadik helyen a középutat jelentő 42-43 colos képátmérőjű tévék végeztek. A vásárlók több mint egyharmada, 32 százaléka ugyanakkor nem áldoz sokat a jó öreg képládára, megelégedve a kompromisszumokat tartogató 50-100 ezer forint közötti ajánlatokkal.

Hirdetés

Ehhez képest valamivel kevesebben, 28 százaléknyian visznek haza 100 és 150 ezer forint közötti készülékeket, míg a 150-200 ezer forintnyi kategória a harmadik helyen végzett, de azt nem közölte az eMAG, hogy pontosan hány százalékkal. A webáruház emellett rámutatott, hogy a 20 legnépszerűbb típus 55 százaléka E és F energiahatákonysági címkét visel, míg 45 százalék jut a valamivel rosszabb, G besorolású modelleknek. Mivel az EU-s jelölés 2021-es megújítása óta a tévékínálat javarészt D, E, F, G címkés készülékekből áll, az E és F osztályú tévék magas aránya a top 20-ban kifejezetten pozitív trendet mutat.

Az eMAG mindemellett arra is felhívja a figyelmet, hogy milyen technológiákat érdemes keresnünk, amikor tévéválasztásra kerül a sor. Az áruház itt rámutat, hogy az olyan extrákat, mint a 4K felbontás, a HDR támogatás és a beépített Bluetooth már a legtöbb tömegmodell is hozza, így ezekről nem érdemes lemondani. Érdekesség, hogy a legjobban fogyó 20 típus között még mindig akadt két, közelebbről nem megnevezett tévé, amelyek okos funkciók nélkül verekedték be magukat az élbolyba.

Ami pedig a prémium megoldásokat illeti, a jobb kontrasztot és színkezelést nyújtó miniLED paneleket továbbra is méregdrágán mérik, így a TOP 20-as lista eladásainak 90 százalékáért még mindig a LED és a valamivel fejlettebb QLED televíziók teszik ki. Nem sokkal elterjedtebb az OLED szabvány sem, az eMAG-nál legalábbis egyelőre csak "néhány százalékot" tesz ki a forgalomból, ahogy az új Wi-Fi 6 is ritkán bukkan fel az eladott modellek specifikációiban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.