Hirdetés

Ezekkel a funkciókkal érkezhet az iPhone 17-széria



|

Az Apple 2024-ben sem fog ellőni minden patront, amiről az utóbbi hónapok során hallhattunk.

Hirdetés

A népszerűbb technológiai eszközöknél kifejezetten gyakori, hogy a szivárgások nemcsak a soron következő, hanem még az azt követő modellekről is elárulnak ezt-azt, az Apple termékei pedig bajnoknak számítanak a műfajban, a szivárogtatók ugyanis többnyire évekre előre jósolnak az érkező almás kütyük kapcsán. Nincs ez másként az iPhone 17 esetében sem, amelyről az elmúlt hónapokban számos pletyka napvilágot látott, most viszont egy helyen olvashatsz a fontosabb híresztelésekről.

A MacRumors ugyanis nemrég összegyűjtötte a komolyabban vehető, így például legmegbízhatóbb forrásoktól eredő vagy párhuzamosan több szivárogtató által is megerősített pletykákat, melyek alapján az alábbi attrakciókra számíthatunk a várhatóan 2025 szeptemberében debütáló iPhone 17-modellcsaládtól.

Nagyobb kijelzők

Továbbra is tartja magát a feltételezés, hogy a 2024-re időzített iPhone 16 Pro és Pro Max valamivel nagyobb, 6,27 és 6,86 hüvelykes kijelzőkkel érkeznek, a rá következő évben pedig az alapmodellek is áteshetnek a hízókúrán. Ennek értelmében az iPhone 17 és a 17 Plus ugyancsak elhagyják a jelenlegi 6,12 és 6,69 hüvelykes faktort, hogy a fent nevezett méretekben kellessék magukat. Ez a képarányra is kihat, egy valamivel magasabb, 19.6:9-es formátumot eredményezve.

Hirdetés

120 Hz-et mindenkinek

Az almás vásárlóknak egészen 2021-ig kellett várniuk az első, 120 Hz-es képfrissítésű kijelzőkkel szerelt mobilok érkezésére, az iPhone 13 Prón és Pro Maxen debütált ProMotion-technológia pedig azóta is csak a prémium modelleket jellemzi. Ha viszont hihetünk a pletykáknak, 2025-ben már a valamivel kedvezőbb áron mért iPhone 17 és 17 Plus is megkapják a fluidabb animációkat nyújtó megoldást, és az Always-on, vagyis a mindig aktív üzemmód is elérhetővé válik.

Láthatatlan szenzorok

Az Apple még a tavalyi csúcsmodellekkel vezette be a Face ID belógó "notch"-át leváltó hosszúkás szenzorszigetet, amely az aktuális iPhone 15-sorozattal az alapmodellek repertoárjába is beköszönt. A következő lépés az arcazonosításhoz használt érzékelők kijelző alatti elhelyezése, amit panelekre szakosodott Ross Young 2025-re vár, az iPhone 17 Próban és a Pro Maxben. Az előlapi kamera viszont még ekkor is belerondít majd a képbe, és az elemző szerint 2027-ig nem is fog a megjelenítő alá kerülni.

Szárnyaló megabitek

Régóta csiripelik a madarak, hogy az Apple a processzorok után a kommunikációs chipek terén is függetlenedni kíván a beszállítóitól, ezen erőfeszítés részeként pedig egy házon belül tervezett Wi-Fi 7 chipet is fejlesztenek, ami az iPhone 17 Pro és Pro Max modellekben debütálhat. Az új szabvány lehetővé teszi az adatok küldését és fogadását a 2,4/5/6 GHz-es sávokon, amivel nemcsak az internet kapcsol magasabb sebességbe, hanem a késleltetési idő is csökken és a kapcsolat is stabilabbá válik.

Újabb 48 megapixeles szenzor

Miközben az androidos térfélen már a 200 megapixeles trendet lovagolják a csúcsmobilok, az Apple csak tavaly hagyta el az iPhone 6S idején bevezetett 12 megapixeles formátumot, és 48 megapixelre növelte az elsődleges hátlapi képalkotó felbontását. Ha a szivárogtatók nem tévednek, 2025-től a zoomolásért felelős telefotó lencse is ezzel a felbontással dolgozik majd, ám csak az iPhone 17 Pro Maxben.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.