Hirdetés

Ezekkel a funkciókkal lesz gondtalan a játék Windows 11 alatt



|

A Windows 11 tele van olyan funkciókkal, amelyek a játékosok életét könnyítik meg. Megmutatjuk a legfontosabbakat.

Hirdetés

Ha játékról van szó, akkor a konzolok mellett továbbra is a Windows a legnépszerűbb platform - főleg amióta a Microsoft minden erejével azon van, hogy elmossa a két világ között a határokat. A Windows 11-be ennek megfelelően már a kezdetekben is több olyan funkció és szolgáltatás is került, amelyek megkönnyítik az életed, ha játszani is szoktál a PC-vel - a későbbi frissítések során pedig ezen a téren még tovább bővült a Windows tudása. A Microsoft egyébként már a Windows 10 bevezetésekor elindult ezen az úton, de számos funkció a Windows 11-gyel érkezett meg - ezek többségét persze később, egy rendszerfrissítéssel a Windows 10 is megkapta. A cikkben szereplő illusztrációkat Windows 11-gyel készítettük, Windows 10 alatt egyes funkciók és megjelenésük eltérhet. De nézzük, miről is van szó pontosan!

A Windows 11 részeként a DirectX 12 Ultimate egy sor olyan API-t fog össze, amelyek lehetővé teszik a játékok számára, hogy a hardver képességeit a lehető legjobban kihasználhassák. A DirectX elsősorban a kép és hang renderelésében kap szerepet, a 12 Ultimate pedig olyan újdonságokat vezetett be, mint például a DirectX Raytracing. A DirectX a Microsoft fejlesztéseként nemcsak a Windowsban, hanem az Xbox játékkonzolokban is nagy szerephez jut, így nem meglepő, hogy a két világot a vállalat szeretné összekötni. A DirectX 12 Ultimate kompatibilitást ellenőrizheted a DxDiag alkalmazás segítségével.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.