Hirdetés

Ezekkel az újdonságokkal hozhat korszakváltást az iPhone 15



|

Még közel egy év van a megjelenésükig, de már most is rengeteg pletyka kering a következő generációs iPhone-okról.

Hirdetés

Az Apple-nél mostanság valószínűleg nem a jövő évi készülékek okozzák a legnagyobb fejtörést, hiszen a vállalat a napokban osztott meg egy közleményt arról, hogy a kínai COVID-ellenes intézkedések miatt vissza kellett fogni a nemrég piacra dobott iPhone 14 és iPhone 14 Pro gyártását, így a tervezettnél jóval kevesebb készülhet a kiemelten fontos ünnepi szezonra az új mobilokból.

A pletykaipar viszont már a jövő évi attrakciónál, az iPhone 15-szériánál tart, az elmúlt hónapok szóbeszédei alapján pedig kirajzolódni látszik, hogy milyen újdonságokkal készülhetnek a cupertinóiak.

Hirdetés

Ha az alábbi lista végül helytállónak bizonyul, egy egész érdekes frissítés elé nézünk.

  • USB-C port: Az Európai Unió által hozott új szabályozás értelmében 2024-től az Apple is kénytelen lesz átállni az USB-C szabvány használatára, ám a várakozások szerint Tim Cookék nem húzzák eddig, és már az iPhone 15-tel meglépik a váltást.
  • Búcsú a gomboktól: A gyakran pontosan jósoló Ming-Chi Kuo szerint az iPhone 15 végleg leszámolhat a fizikai gombokkal, mivel a hangerő- és a bekapcsológombot is egy szilárd, érintésérzékeny felület válthatja, hasonlóan az iPhone 7-tel bevezetett rezgőmotoros Home-gombhoz.
  • Szigetet mindenkinek: ha hihetünk a csiripelő madárkáknak, az Apple jövőre a belépő szintű iPhone-okra, vagyis az iPhone 15-re és a 15 Plusra is elhozhatja az iPhone 14 Pro nagy újdonságát, a dinamikus szenzorszigetet.
  • Periszkópos kamera: először még tavaly bukkant fel a pletyka, mely szerint az iPhone 15 Pro-szériában már a Huawei-től is látott periszkópos megoldás fokozhatja a hátlapi kamera zoom-teljesítményét.
  • Új név a láthatáron: több szivárogtató is egyetért abban, hogy 2023-tól az Apple szélesebbre hangolja a különbséget a két iPhone Pro-modell között, melynek érzékeltetésére Ultra néven kerülhet piacra a most Pro Max néven futó 6,7 hüvelykes zászlóshajó.
  • Karcsúbb chip, több memória: végezetül az is elképzelhető, hogy az új csúcsmodellek már 8 GB memóriával érkeznek a jelenlegi 6 GB helyett, a 4 nm-es gyártási technológiával készülő A16 Bionic processzort pedig egy 3 nm-es utód válthatja, vélhetően A17 Bionic néven.

Nem árt leszögezni, hogy rendkívül korai pletykákról van szó, így hatalmas hiba lenne egy kicsit is biztosra venni a fent leírtakat. Az viszont még ezzel együtt is meglepő lenne, ha egyetlen tétel sem válna valóra a listáról, hiszen ennél már évek óta hatékonyabban dolgoznak a szivárogtatók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.