Hirdetés

Ezentúl hivatalosan is turkálhatnak a TikTok-fiókodban a kínaiak



|

A TikTok adatvédelmi policyjének része lett, hogy szabadon garázdálkodhatnak az adataiddal az országban.

Hirdetés

Szabadon gyűjthetik az Európai Unióban élő felhasználók adatait a TikTok kínai központjában - jelentette be a videós platform. Azaz hamarosan frissítik adatvédelmi megállapodásukat - amelyet mindenki jóváhagy, aki regisztrál az appon -, ennek értelmében pedig Kína lesz az egyik ország, ahol korlátozás nélkül hozzáférhetnek majd az abban tárolt adatokhoz. Gyűjthetik is őket és adatbázist is építhetnek, azaz hivatalosan is kész privacy rémálommá vált a TikTok.

Mindez annak az eredménye, hogy az ír állami adatvédelmi bizottság az elmúlt egy évben intenzíven vizsgálta, mi történik a platformon tárolt felhasználói adatokkal: különösen az aggasztotta őket, hogy a TikTok anyavállalata, a ByteDance szoros kapcsolatot ápol a pekingi kormánnyal és a nagy kínai vállalatokkal, ez pedig nem fér bele az Unió átfogó adatvédelmi szabályozásába.

Hirdetés

Az ügyben már több ország kormánya is felszólalt, Amerikai döntéshozók pedig többször is nemzetbiztonsági kockázatként jellemezték a videomegosztót. Pár napja az is felmerült, hogy egyszerűen betiltják az egészet.

A TikTok közölte, mindez csak azt szolgálja, hogy 

átláthatóbb legyen annak módja, ahogy az Európai Unióból érkező adatokat megosztjuk és ahogy a felhasználók földrajzi helyzetét gyűjtjük.

Nem nyugodtunk meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.