Hirdetés

Ezért égett be az Apple a Face ID demójával



|

A bemutató során az első iPhone nem oldotta fel a kijelző zárolását, de vajon mi volt a baj?

Hirdetés

Az iPhone X talán legfontosabb újítása a Face ID, amely a Touch ID-t leváltva arcfelismeréssel oldja fel a készülék zárolását. Az emberek valószínűleg több száz alkalommal használják majd ezt minden egyes napon. 

Hirdetés

Sajnos a funkció bemutatója során az Apple "leégett" a közönsége előtt, Craig Federighi ugyanis hiába tartotta maga elé az iPhone X-et, kijelentve, hogy "A feloldása olyan egyszerű, hogy csak ránézünk, és fölfelé simítunk". 

A nézők egyből tudták, hogy baj van, Federighi arckifejezése és izzadtságcseppjei mindent elárultak. A Face ID nem ismerte őt fel, és a kijelző kikapcsolása, majd az újbóli próbálkozás után sem ment a dolog, az iPhone X jelkódot kért. 

Szerencsére épp volt kéznél egy tartalék modell, így a bemutató nem fulladt kudarcba. A második készülékkel pedig nem volt gond. De mi történhetett? 

A Yahoo egyik újságírója igyekezett kideríteni, és végül választ is kapott az Apple egyik képviselőjétől. Állítólag az emberek idő előtt nyúltak a konkrét készülékhez, és nem tudták, hogy a Face ID próbálja őket hitelesíteni. Mivel többször sem Federighi nézett az eszközre, ezért az iPhone később már azt tette, amire programozták: zárolta a Face ID-t, és jelkódot kért. 

Elvileg öt sikeretlen kísérlet után a Touch ID is jelkódot kér, de a fejlesztői dokumentációk alapján a Face ID már két sikeretlen próbálkozás után kéri a jelkódot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.