Hirdetés

Ezért kell rengeteget várni az Apple csúcstelefonjára



|

Nem csak a pénztárcát, az idegeket is megterhelheti az iPhone 15 Pro Max beszerzése.

Hirdetés

Az Apple a múlt héten mutatta be a legújabb iPhone-okat, amelyek a bevett gyakorlatot követve ismét két alapmodell (iPhone 15 és 15 Plus), valamint két prémium variáns (iPhone 15 Pro és 15 Pro Max) formájában léptek színre.

Az már évek óta megfigyelhető, hogy hiába a magas ár, általában a Pro-jelölésű drágább kiadások után erősebb a kereslet, ami a jelek szerint 2023-ban is így alakult, ám ezúttal nem csak emiatt kell többet várnia annak, aki az abszolút csúcsot képviselő Pro Max mellett dönt.

Hirdetés

Az iPhone 15-széria forgalmazása csak szeptember 22-én veszi kezdetét, de az előrendelés már napok óta elindult, az Apple magyar webshopján pedig cikkünk írásakor azt láthatjuk, hogy míg az iPhone 15 esetében 5-7 napon belül ígéri a szállítást a cég, a 15 Pro csak 3-4 hét, a 15 Pro Max pedig csupán 7-8 hét alatt ér házhoz.

Ennek magyarázatát pedig a többnyire jól értesült Ming-Chi Kuo adhatta meg a Mediumon vezetett saját blogján. A KGI International Securities üzleti elemzője úgy tudja, hogy az aktuális Pro Max modell iránt még a tavalyi iPhone 14 Pro Maxnél is nagyobb kereslet mutatkozik, amit tovább tetéz, hogy az Apple jelentős gyártási kihívásokkal küzd a modell esetében.

A blogposzt nem részletezi e kihívások természetét, de a lényeg, hogy Kuo szerint ez a két tényező együttesen okozza az idehaza 599 ezer forintról induló iPhone 15 Pro Max hosszúra nyúlt szállítási idejét. A keresletet illetően viszont Kuo a többi új almás mobilra is kitért. Az elemző forrásai szerint a 15 és a 15 Plus nagyjából akkora érdeklődést generáltak, mint az elődeik, míg az iPhone 15 Pro valamivel kevesebb előrendelőt vonz, mint tavaly az iPhone 14 Pro.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.