Hirdetés

Ezért lehet olyan apró az iPhone 12 mini



|

Az iFixit darabokra kapta az iPhone 12 minit, hogy kiderítse, mit zsugorított le az Apple, hogy ilyen kicsi lehessen a mobil.

Hirdetés

Sokakat meglepett, hogy az Apple tényleg piacra dobta az iPhone 12 minit, ráadásul ezt úgy tudta megtenni, hogy gyakorlatilag semmiről sem kellett lemondani a normál iPhone 12-höz képest a kompakt méretért cserébe.

Persze a tesztek mostanra megmutatták, hogy üzemidőben nagyon gyenge lett a legkisebb verzió, de még így is nagy bravúrnak számít, hogy mindent bele tudott pakolni az Apple, amit a normál iPhone 12-be is. 

Hirdetés

Hogyan sikerülhetett ez? Az iFixit gyorsan darabokra szedte az iPhone 12 minit, hogy megnézze, a 2227 mAh-s akkumulátoron kívül mit zsugorított még össze az Apple. Kiderült például, hogy a hangszóró és a Taptic Engine is ugyanaz, mint a nagyobb modellekben, de mini kiadásban. A MagSafe gyűrűjének oldalait pedig levágták. 

Az iPhone 12 mini szörnyen zsúfolt belül, ennek ellenére a kamerán nem változtatott az Apple, ugyanazokat a szenzorokat rakta bele, mint a nagyobb modellbe. Leginkább emiatt ment össze ennyire az akkumulátor. 

Az iFixit szerint a javíthatóság itt is 10-ből 6-os, vagyis a zsugorítás ellenére nem nehezebb a legapróbb iPhone 12-t szervizelni, mint a normál modellt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.