Hirdetés

Ezért nem szállít Magyarországra az Amazon európai részlege



|

A vállalat hivatalosan megerősítette, hogy átmenetileg szünetel a szolgáltatás, és az is kiderült, mi ennek az oka.

Hirdetés

Pórul járhatnak azok, akik mostanában szeretnének vásárolni valamit az Amazon európai vagy brit oldaláról, ugyanis ezekről a felületekről nem lehet jelenleg magyarországi címre rendelni, miközben például az amerikai Amazonon böngészve továbbra is gond nélkül leadhatjuk rendelésünket. A Telex érdeklődésére a vállalat időközben már reagált is a furcsa jelenségre, így kiderült, hogy nem hibáról, hanem szándékos korlátozásról van szó.

Hirdetés

Az Amazon ugyanis ideiglenesen felfüggesztette a szállítást az országba, és ez így is marad egészen addig, amíg a vállalat igazodik a magyar adójogi törvényekhez. A választ elnézve valószínűleg arról a kiskereskedelmi különadóról van szó, amit a magyar kormány még tavaly hozott vissza a koronavírus-járványra hivatkozva. Persze a döntés összefügghet azzal is, hogy július 1-től megszűnik a 22 euró alatti értékkel rendelkező termékekre a vámmentesség, így komoly mértékben megnövekedhetnek a napi vámeljárások.

A Telexhez eljuttatott válasz szerint az Amazon igyekszik a lehető leggyorsabban helyrerakni a dolgokat, ugyanakkor az amerikai felületről továbbra is gond nélkül lehet rendelni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.