Hirdetés

Ezért nincs vezeték nélküli töltés az HTC U12+ csúcskészülékben



|

Bár a legtöbb modern zászlóshajó képes vezeték nélkül tölteni, az U12+ nem. A gyártó elárulta, hogy miért.

Hirdetés

Igaz, hogy a legtöbb modern zászlóshajó már képes vezeték nélküli töltésre, de a mostanában bemutatkozott modellek közül ez többre sem igaz. A OnePlus 6 mellett például az HTC U12+ sem tudja ezt a funkciót. 

Hirdetés

A gyártó legutóbb a készülék névválasztásával kapcsolatban magyarázkodott, most pedig azt is elárulta, hogy a trendek ellenére miért hagyta ki az eszközből a vezeték nélküli töltést. 

Bár manapság a funkció a prémium kategóriában megszokott dolog, az HTC mégis kihagyta, ugyanis nem látta eléggé előnyösnek. A technológia bevetéséhez ugyanis sokkal vastagabb készülékre vagy pedig kisebb akkumulátorra lett volna szükség. A gyártónak egyik verzió sem tetszett, ráadásul a vezeték nélküli töltést lassúnak is találja a cég. A normál gyorstöltési módszer sokkal gyorsabb és hatékonyabb. Az HTC azt is hozzátette, hogy komoly hátránynak találja, hogy a vezeték nélküli töltés közben nem lehet felvenni a készüléket a helyéről, vagyis a használati lehetősége is nagyon korlátozott. A gyártó azért nem zárkózott el a technológia alkalmazásától a jövőbeli készülékeiben. 

Addig is az U12+-ban támogatott a Qualcomm Quick Charge 4.0, vagyis ezzel felzárkózott a Razer Phone és a közelgő Xiaomi Mi 8 mellé. Nagy kár, hogy a gyári töltő csak a 3.0-s szabványt támogatja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.