Hirdetés

Ezért voltak a Galápagos-szigetek a Google kereső főoldalán



|

A fokozottan védendő helyszínek közé tartozik az UNESCO világörökségi listáján is szereplő csendes-óceáni szigetcsoport.

Hirdetés

A Google mindig valamilyen érdekes doodle-t jelenít meg a keresőjének főoldalán, egyeseket azonban meglephetett a tegnapi. Miért láttuk azt, amit? 1972-ben adta ki az UNESCO a Világörökségi Egyezményt, amely alapján először a Galápagos-szigetek érdemelte ki, hogy felkerüljön erre a listára. A szigetcsoport 1978. május 31-én lett a világörökség része, és ennek 42. évfordulóját ünnepeltük tegnap. Ez előtt tisztelgett a Google is a főoldalán látható doodle-lel. 

Hirdetés

Az ünnepi emblémán látható teknős mellett egyébként sok más őshonos faj sokszínűsége is tarkítja a Galápagos-szigeteket, például leguánok, kormoránok, pingvinek, rákfajok, kaktuszok. Mindez magát Charles Darwint is lenyűgözte: ő 1835-ben, a HMS Beagle hajóval járt itt, és az ott látottak is inspirálták őt A fajok elmélete című művének megírásában. 

A galápagosi óriásteknős egyébként nagyon hosszú ideig él, a változó természeti körülmények miatt azonban több alfaja is kihalt már. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.