Hirdetés

Ezt a hasznos funkciót biztosan elveszíted, ha telepíted az Android 14-et



|

Lehet, hogy már el is felejtetted az Android egyik búcsúzó, de egész praktikus megoldását.

Hirdetés

Aki elolvasta a vonatkozó tesztünket, annak nyilvánvaló lehet, hogy évek múltával valószínűleg nem lesznek túl határozott emlékeink az Android 14-ről, hiszen a Google-féle operációs rendszer legújabb főverziója inkább egy langyos fazonigazítás, mintsem markánsan egyedi folytatás.

Ettől függetlenül persze az aktuális platformnak is vannak erősségei, például a hatékonyabb memóriakezelés és a processzor terhelésének csökkentése. Az Android 14 ugyanakkor nemcsak ad, hanem elvesz is, méghozzá egy hasznos funkciót.

Hirdetés

A béta program résztvevőinek nem lehet meglepetés, hogy az új operációs rendszerben a főképernyős alkalmazások ikonját hosszan nyomva már nincs lehetőség az adott app értesítéseinek elérésére vagy törlésére. A változtatásra most a 9to5Google emlékeztetett, az alábbi képekkel illusztrálva a értesítésekhez kapcsolódó menüpont eltűnését.

Forrás: 9to5Google
Forrás: 9to5Google

Aki esetleg abban reménykedne, hogy a Google még visszahozhatja a funkciót, annak sajnos nem szolgálhatunk jó hírekkel, mivel a keresőóriás már a nyáron közölte, hogy szándékosan hagyják ki a megoldást a repertoárból. Azt a 9to5Google sem tudja, hogy mi lehet a döntés oka, de megeshet, hogy a felhasználói statisztikák alapján kukázták az alternatív értesítéskezeléseket.

A történet sokakban felidézheti az Apple esetét az iPhone 6S-en (2015) bevezetett 3D Touch-csal, amit a képernyő erősebb megnyomásával lehetett aktiválni, és hasonló extra funkciókat kínált. Ám ahogy az évek során kiderült, a felhasználók nem igazán tudatosították magukban a lehetőséget, így a cupertinóiak az iPhone XS-szériát követően el is távolították az almás mobilokból.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.