Hirdetés

Ezt csinálja a 3D nyomtatód, amíg alszol



|

Éjszaka önálló életet élnek a Bambu 3D nyomtatói.

Hirdetés

Bár az első 3D-s nyomtatókat már a nyolcvanas évek derekán a tudomány szolgálatába állították, újabb negyed századra volt még szükség, hogy akár otthonunkban is elérhetővé váljon a technológia. Egyre szélesebb a felhasználás köre is. Míg korábban főleg modellezéshez, alkatrészek utángyártásához használták őket, ma már rakétát vagy ételt is lehet 3D-nyomtatással előállítani.

A Bambu nevű, 3D nyomtatókat gyártó és forgalmazó cég az egyik legkeresettebb márka az otthoni használatra készült, asztali 3D nyomtatók piacán. A piacvezető cég egyébként megbízható termékei azonban furcsa meghibásodások miatt kerültek a figyelem középpontjába a közelmúltban.

Hirdetés

Az érintett eszközök, augusztus 15-én az éjszaka közepén kezdték el újra végrehajtani az utolsó kiadott parancsot. Előfordult olyan eset, hogy a tulajdonos a gépben hagyta az utoljára kinyomtatott tárgyat, és a nyomtató ezt figyelmen kívül hagyva látott neki az új példány legyártásának. Az ilyen incidensek, mint ami például a vállalat által megosztott videón jól látható, könnyen tönkre tehetik a drága készüléket.

Ami még további veszélyforrás lehet egy hasonló esetben, az a túlzott igénybevétel miatti túlmelegedés. Ez akár önmagában is további meghibásodáshoz vagy lakástűzhöz vezethet.

Hivatalos magyarázat ugyan még nem érkezett, de a Bambu nyilatkozata a szerverek leállását valószínűsíti a probléma okaként. Egyúttal jelezték, hogy természetesen minden érintett vásárló díjmentes javításra jogosult, sőt mi több, ha szükséges, akár ki is cserélik a készüléket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.