Hirdetés

Ezt bizony jól elrontotta az Apple



|

Belső képzést tartott az Apple arról, hogyan kell megakadályozni a szivárgásokat - de az egész téma és előadás kiszivárgott.

Hirdetés

Az Apple a világ legértékesebb vállalata, ezért különösen fontos, hogy mennyire képes megtartani a titkokat. A látogatók és sokszor a dolgozók többsége elől is el kell rejteni az új projekteket. Az Apple éppen ezért nemrég tartott egy belső képzést, amely nagyjából 60 perces volt, és arról szólt, hogyan lehet megakadályozni a szivárgásokat. 

Hirdetés

Az eseményen ott volt az Apple Global Security részlegének az igazgatója, David Rice, a kommunikációs csapattól Jenny Hubbert, valamint a világszintű vizsgálatokért felelős Lee Freedman. A gond az, hogy az egész esemény kiszivárgott

A felvételt közzétették a képzésről, és azt is, hogy az Apple miként akadályozná az információáramlást a riválisok, pletykavadászok és a sajtó irányába. A kiszivárgott információk állítólag az összes dolgozót cserben hagyják, és a szivárgásokat Tim Cook is gyűlöli. 

A szivárgások nagy része az ellátóláncon keresztül történik, ezért ezzel a résszel is külön foglalkoztak. A problémát az jelenti, hogy a gyári munkások az információk és képek szivárogtatásával az alacsony fizetésük három-négyszeresét is megkereshetik. A legtöbbet a házak érik, van, aki lehúzza az alkatrészeket a WC-n, majd később a csatornarendszerből visszaszerzi. 

2013 kritikus év volt ilyen szempontból, az Apple például 19 000 iPhone 5C-házat volt kénytelen visszavásárolni a bemutató előtt, de mégis minden kiszivárgott. Bár ilyen téren rengeteget fejlődött az Apple, a lopott házak száma 387-re, 57-re és 4-re mérséklődött az évek során, a szivárgásokat mégis lehetetlen megállítani. 

Nehézségeket okoz továbbá, hogy sok Apple-alkalmazott annyira büszke a munkájára és az új termékekre, hogy végül nem szándékosan, de elkotyogja a médiának az információkat. Tim Cook szerint ezzel az Apple pénzt veszít, sokan pedig azért nem vesznek iPhone 7-et és iPhone 7 Plust, mert már az iPhone 8-at és annak a pletykált újdonságait várják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.