Hirdetés

Ezt hozza az iOS 17 első nagyobb frissítése



|

Több újdonságot is tartogat a felhasználóknak az iOS 17.1

Hirdetés

Előre sejthető volt, hogy a szeptember 18-án megjelent iOS 17 nem fogja megrengetni a világot, hiszen az iOS 16 egész sok változtatást hozott, amiből az Apple múltbéli gyakorlata alapján az következett, hogy az új főverzió visszafogottabb lesz, és a stabilitásra koncentrál a friss funkciók helyett.

Az aktuális rendszerbe még ezzel együtt is szorult egy új Készenlét üzemmód, személyre szabható hívási képernyők és fotókból készíthető iMessage-matricák, most pedig már ráfordult a célegyenesre a platform első nagyobb frissítése is, ami további adalékokat hoz.

Hirdetés

Az iOS 17.1 néven futó csomag bétatesztje már zajlik egy ideje, a nyilvános megjelenést pedig október 24-ére valószínűsítik a híradások. Az operációs rendszer ugyanazokra a készülékekre fut majd be, amelyek az iOS 17-et is fogadták, vagyis az iPhone XS/Xr és az újabb modellek lesznek alkalmasak a telepítésre.

A frissítés egyik fő újdonsága a Készenlét üzemmódot érinti, amelyben az iPhone egyfajta informatív okoskijelzőként funkcionál, ha lezárt állapotban oldalra fordítjuk és töltőre tesszük. Az iOS 17.1 ehhez annyit tesz hozzá, hogy a frissítést követően megadhatjuk majd, hogy mikor kapcsoljon ki a megjelenítés: automatikusan (ha egy ideje sötét van a szobában), 20 másodperc után vagy soha.

Az Apple továbbá az Apple Music zenestreaming-szolgáltatást is megpiszkálja, így már nemcsak előadókat, hanem albumokat, lejátszási listákat és dalokat is a kedvenceink közé adhatunk. Ezt a műveletet ráadásul a lezárt képernyőről is elvégezhetjük majd, a csillag ikon megnyomásával a lejátszásért felelős widgeten, illetve a lejátszási képernyőre is kerül egy erre szolgáló gomb.

Mindemellett a Fotók keverése funkció is változik, ami egy olyan üzemmód, melyet aktiválva a rendszer magától variálja a háttérképeinket a nap során. Ehhez eddig csak az Apple által automatikusan összeállított gyűjteményeket vagy manuálisan kiválasztott képeket használhattuk, az iOS 17.1 érkezésével viszont az egyes albumok beállítása előtt is megnyílik az út.

Végezetül pedig a fájlok almás eszközök közötti küldéséért felelős AirDrop is kap némi finomhangolást, melynek köszönhetően engedélyezhetjük majd, hogy a rendszer a mobilhálózatot használja az adatok továbbítására a Wi-Fi helyett. Az erre szolgáló kapcsoló a Beállítások > AirDrop almenüben fog otthonra lelni.

Ami viszont rossz hír, hogy a MacRumors beszámolója szerint az iOS 17.1 nem fogja javítani azt a bosszantó hibát, ami miatt egyes iPhone-ok figyelmeztetés nélkül kikapcsolnak az éjszaka közepén. Az Apple eddig nem kommentálta a jelenséget, ezért nem tudni, hogy egyáltalán szeretnének-e gyógyírt nyújtani a problémára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.