Hirdetés

Ezzel a böngészővel nem kell aggódnod, hogy a legrosszabbkor nyitnak rád



|

Csak egy mozdulat, és máris egy olyan weboldalon landolunk, ami miatt biztosan nem kell magyarázkodnunk.

Hirdetés

Mindegy, hogy a munkahelyen vagy az otthonunkban vagyunk, bizony előfordulhat, hogy egy olyan weboldalra tévedünk, amivel cseppet sem szeretnénk, ha nyakon csípnének minket, és itt még csak nem is kell feltétlenül a pornóra gondolni, hiszen például az is megeshet, hogy egy szerettünknek nézünk ajándékot, és nem akarunk lebukni a dologgal.

Persze mindig ott a lehetőség a böngésző villámgyors bezárására, ám ilyenkor extra gyanússá teheti a helyzetet, ha a teljesen üres asztal bámul vissza ránk. Az Opera böngésző fejlesztői azonban már tudják a megoldást: pánikgombra van szükségünk.

Hirdetés

Egészen pontosan az Opera játékosoknak szánt kiadásába, az Opera GX-be került be egy forradalmi funkció, amivel egyetlen mozdulattal egy veszélytelen, semleges weboldalra navigálhatunk, és minden további tartalom némításra/leállításra kerül. Az új ablakban megnyíló célállomást nekünk kell előre beállítanunk, a pánikgomb szerepét pedig az F12-billentyű tölti be.

"A Pánikgomb egy új funkció, amely nélkülözhetetlen védelmet nyújt a kíváncsiskodó megfigyelők és a váratlan betoppanások ellen. Legközelebb, amikor a főnököd korábban tér vissza az ebédből, miközben League of Legends meccseket nézel, gyorsan megnyomhatod az F12 billentyűt, és a Pánikgomb aktiválódik."

- írja az Opera vonatkozó közleménye, de a fejlesztők abból sem csinálnak titkot, hogy elsősorban a felnőtt tartalmak biztonságosabb megtekintése lebegett a szemük előtt. Az Opera GX ugyanis a funkció bemutatása kedvéért még egy kutatást is elvégzett, mely szerint a felhasználók 36%-a látogat "helytelen" tartalmakat az iskolában, az egyetemeken vagy a munkahelyen.

Ez a 36% lehet tehát a pánikgomb elsődleges célközönsége, a megoldás használatához viszont aktiválni kell a beállításokban az "early bird" funkciókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.