Hirdetés

Készülj fel, teljesen megváltozik a Messenger



|

A Facebook fejlesztői konferenciáján már bemutatták a legtöbb újdonságot, mutatjuk, milyen lesz a csevegő app idén.

Hirdetés

Az F8 nevű, évente megtartott fejlesztői konferencián a Facebookkal és kapcsolt részeivel kapcsolatban mindig bejelentenek egy rakás újdonságot. Most épp a Messenger volt soron, amit a jelek szerint elég keményen átfaragnak azért, hogy továbbra is népszerű maradhasson. Persze eddig sem a kezükön ültek a fejlesztők, idén például már kapott egyszer új dizájnt a mobilos app, megkaptuk az utólag törölhető üzenetek lehetőségét és az éjszakai nézetet is, de most tovább reszelik a szolgáltatást.

Hirdetés

A változtatások közül lesz olyan, amit azonnal látni is lehet, de akad olyan is, amely inkább a "motorháztető alatt" zajlik, ezért inkább áttételesen érezzük majd a remélhetőleg jótékony hatását.

Messenger-diéta

Egyrészt a Facebooknál úgy látták, hogy a Messenger a sok funkció miatt egyre csak hízott, ezért már kifejezetten sok helyet foglalt például app formájában a telefonokon és ezért a betöltése sem volt épp pattogós. Ezért lefaragnak a méretéből, de nem úgy, hogy a funkciókból is leadnak (erre ott a Messenger Lite), egyszerűen átfaragják az alkalmazás motorját úgy, hogy minden megmaradjon, mégis sokkal kisebb helyen elférjen. Az erre vonatkozó fejlesztést házon belül LightSpeed Projectként emlegetik, az eredményeként legfeljebb két másodperc kell a Messengernek a betöltéshez még a leglassabb telefonokon is. Ehhez 30 megabájtra szorítják vissza az app méretét, tehát több mint 70-et faragnak le belőle, ami nem kis vállalás.

Együtt a csapat

Funkciók terén is átalakul a Messenger, például külön helyet kapnak benne a családtagok és közeli barátok, hogy őket villámgyorsan elérhessük. Ennek még nem mutatták meg a pontos kinézetét, azt viszont már igen, hogy Messengerbe is bekerül a Facebookról már ismert Watch Party, tehát az a lehetőség, amikor másokkal egyszerre nézhetünk meg videókat. Eközben pedig akár szövegesen, akár videóchat formájában beszélgethetünk is, szóval mondjuk átlőhetjük a legjobb cimboráinknak az új Trónok harca előzetest és közösen rághatjuk végig rajta magunkat, miközben úgy beszéljük meg a látottakat, mintha egymás mellett ülnénk.

Külön app PC-re

Ugyan mobilokon már jó ideje különállóan működik a Facebook és a Messenger, asztali gépeken a legtöbben még mindig úgy használják, hogy belépnek a Facebookba és azon belül üzengetnek vele (igaz, a messenger.com-on is elérhetjük külön, de ez még mindig egy böngészős módszer). Most viszont bejelentették, hogy Windows és macOS alá is érkezik a külön Messenger app, amelyet letölthetünk, telepíthetünk és így teljesen külön használhatjuk a Facebooktól és böngészőtől egyaránt. A desktop appokat jelenleg is tesztelik, az indulás dátumáról még nincs hír, csak annyi, hogy "valamikor idén".

Emellett még olyan extrákat is megvillantottak a bejelentés során, mint a beszélgetések végpontok közötti teljes titkosítása. Erre ugyebár a Facebook adatkezelési botrányai miatt nagy szüksége van a cégnek, hogy helyreállítson valamennyit megtépázott renoméjából. Az üzleti felhasználók számára is lesznek újdonságok, többek között egy új foglalási rendszer, de erről külön bejelentés érkezik majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.