Hirdetés

A Facebook és az Instagram is lerontja Európában a videók minőségét



|

A közösségi platformokat is eléri a koronavírusjárvány hatására alkalmazott sávszélesség-korlátozás.

Hirdetés

Először a streamingszolgáltatók döntöttek úgy, hogy Európában csökkentik a videók minőségét azért, hogy a koronavírusjárvány hatására kialakult helyzetre válaszul alkalmazhassák a sávszélesség-korlátozást. Erre azért van szükség, mert a legtöbben otthon maradtak, és vagy videokonferenciák formájában egyeztetnek, dolgoznak, tanulnak, vagy játszanak, videókat néznek. A sorba most a közösségi platformok is beállnak, így átmenetileg a Facebook és az Instagram is csökkenti a videók bitrátáját Európában. 

Hirdetés

Ennek hatására a sávszélességgel nem lesz akkora probléma, az emberek pedig kapcsolatban maradhatnak. A döntés nem túl meglepő egyébként. Bár adatforgalom szempontjából a Netflix, a YouTube és az Amazon Prime Video hatalmas szereplők, a Facebook és az Instagram ellenben olyan nagy felhasználói táborral jelentkezik, hogy a szokásosnál nagyobb aktivitás is fokozottan terhelné a hálózatokat. 

Az intézkedésekkel biztosítanák, hogy ne legyen fennakadás a szolgáltatásokban és a videós chatek, konferenciák során. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.