Hirdetés

Szerda nem a Facebook és az Instagram napja



|

Legalábbis 2019. március 13-a biztos nem, ugyanis délutántól akadozik, sőt egyeseknél olykor le is állt mindkét szolgáltatás.

Hirdetés

Magyar idő szerint délután 5 óra környékétől egyre többen panaszkodtak arra, hogy furcsa dolgokat művel a Facebook és az Instagram. Pontosabban inkább nem művel bizonyos dolgokat, ugyanis mind többen próbálkoztak hiába új posztok írásával, valamint hozzászólások beszúrásával. Ha valaki ilyesmivel próbálkozott, hibaüzenet jelent meg, miszerint "jelenleg" nem sikerült a tartalom feltöltése, próbálkozzunk újra.

Hirdetés

Kicsit később kiderült, hogy világméretű a jelenség, a nap során Amerika minden szegletéből, Európából, Afrikából, Indiából, de még Ausztráliából is érkeztek panaszok. A felhasználók egy részének ráadásul súlyosbodott is a problémája: nagyjából harmaduknál egyáltalán nem töltődtek be az oldalak illetve nem engedi őket belépni, ugyanennyien azt tapasztalták, hogy bár a szolgáltatás elindul, de a hírfolyam nem frissül.

A Facebook bejelentkező oldalán néhány órán keresztül egy olyan üzenet is megjelent, miszerint a szolgáltatáson karbantartási feladatokat végeznek, ezért türelmet kérnek, és hamarosan minden a megszokott rendben megy tovább.

Frissítés: az eddig általános leállást jelző DownDetector szerint már helyreállt a Facebook és Instagram elérése, bár innen-onnan még érkeznek jelzések a posztolás vagy kommentelés hibáiról. A leállás okait még mindig nem kommentálta hivatalosan a vállalat.

Frissítés 2: csütörtök hajnali 2 van, és a Facebook továbbra is meg van kettyenve, a posztolás még mindig nem működik. Úgy tűnik, az a bizonyos helyreállás csak ideiglenesen sikerült. Most szépen elmegyünk aludni, aztán meglátjuk, mit hoznak össze Zuckerbergék éjjel. Addig esetleg tessék felkészülni egy olyan hétköznapra, amikor valami teljesen mást kell kitalálni a munka elodázására, mint más napokon. Fel lehet fedezni újra a Twittert, megnézni, mi lett a pornószűrő utáni Tumblrrel, de persze olyan furcsa dolgokkal is elüthetjük az időt, mint a valódi munka, valamint a személyes beszélgetés más humán létformákkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.