Hirdetés

Nemsokára élőszóban postolhatunk Facebookon



|

Ha valaki azon kattog, hogy a képek és videók miatt már alig olvasnak az internetezők, van egy rossz hírünk: írni is kevesebben fognak. Aki viszont szeret beszélni, annak örömhírrel jövünk.

Hirdetés

A Facebook fejlesztői nem állnak le az újabb és újabb ötletekkel. Mivel Mark Zuckerberg idei fogadalma az volt, hogy leginkább a tartalmas időtöltést, a valódi kommunikációt szeretné elősegíteni a közösségi oldalon, tényleg kaptunk már mindenféle olyan funkciót, amivel változatosabb bejegyzésekkel, kommentekkel lehetünk jelen, és persze átalakul az általunk látott tartalmakat rendező algoritmus is pont ezen a nyomvonalon. Most pedig itt a következő újítás, a hangos bejegyzés.

Hirdetés

A friss funkciót Indiában tesztelik egy kisebb felhasználói csoporton, amelyből valaki gyorsan meg is osztotta, mire lehet számítani, ha a tesztüzem után mindenkinek elérhetővé válik a "hangos bejegyzések" létrehozása. A Voice Clip nevű funkciót ugyanott érhetjük el, ahol normál bejegyzést írunk, csak épp a kép, videó, animált gifet vagy egyéb tartalmak feltöltésére szolgáló gombok mellett kapunk egy újat.

Erre kattintva már el is kezdhetjük mondani a magunkét, majd lehetőségünk lesz visszahallgatni a monológunkat, majd közzé tenni. A jelenlegi változatban viszont nincs semmilyen szerkesztési megoldás, tehát egy szuszra kell "ledarálnunk" a szöveget, több részlet összekapcsolására vagy a felvétel utólagos vágására, szerkesztésére nincs lehetőség. Az viszont üdvös, hogy a hangfelvételek maximális hossza nincs megszabva, tehát beszédkényszeres szülők, cserfes tinik és monologizáló önjelölt filozófusok előtt szabad az út a végtelenbe és tovább.

A Facebook szerint több felhasználó-típus számára is könnyítést jelent majd a hangos postok megjelenése. Vannak, akik nagyon megosztanának valamit, de épp nem tudnak írni (például autóban ülnek vagy egyujjas, kifordított bundakesztyűt hordanak), mások a nyelvi korlátok, bonyolult karakterkiosztások miatt írnak kevesebbet, és persze olyan is van, aki szívesen mondta volna eddig is a magáét, de videón nem akarta, mert saját fizimiskájával nem elégedett, a hangjával viszont nincs baja. Hogy mindezek a hang-postolás után vágyakozók mikortól kezdhetik használni a friss fejlesztést, azt még nem tudni, minden az indiai tesztüzem sikerétől, az esetleges utólag beiktatott finomhangolásoktól függ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.