Hirdetés

Eltakarítja a Facebook a koronavírussal kapcsolatos összeesküvés-elméleteket



|

Igaz-e, hogy Bill Gates már bő 3 hónapja megjósolta a világméretű járványt, amiben 65 millió ember hal majd meg? Nem, és bőven van még hazugság a koronavírussal kapcsolatban a neten.

Hirdetés

Kezd dugig lenni a Facebook, meg úgy egyáltalán az internet összes szeglete mindenféle hazugsággal és összeesküvés-elmélettel a Kínából eredeztethető, egyre terjedő koronavírussal kapcsolatban. Mivel ebben az esetben is az álhírek alapján elharapózó pánik az egyik legnagyobb ellenség, a Facebook úgy döntött, hogy felveszi a harcot, tehát nekiáll eltakarítani az alaptalan pletykákat és tévinformációkat. A tényellenőrző csapat folyamatosan kutatja majd a hamis információkat, de külön törölnek majd egyes bejegyzéseket is az összeesküvés-elméletekről. Alapvetően minden oilyan témát és megosztást célba vesznek, amelyekkel kapcsolatban az egészségügyi szervezetek és hatóságok jelezték, hogy valótlanok, és ezek terjesztése csak pánikot, felesleges szorongást vagy elhibázott döntéseket okozhatna. 

Hirdetés

A Facebook a szokásos irányelvein felül is mozgósítja az erőforrásait, hogy töröljenek minden tartalmat, ami akár fizikai károkat eredményezhet. A proaktív keresés és törlés az Instagramon is elindul majd, ennek fényében blokkolnak majd sok hashtaget is. Azt nem tudni, hogy mennyi tartalmat vágnak a kukába, de sokak szerint az újabb és újabb összeesküvés-elméletek top témának számítanak a közösségi oldalakon, szóval lesz irtás rendesen.

Minderre égető szükség van, ugyanis nem csak ártatlan hazugságokat és bődületes marhaságokat terjesztenek, hanem konkrétan olyasmiket is, amelyek nyomán valós károk, balesetek is történhetnek. Ilyen az az elmélet, miszerint ha valaki fehérítőt iszik, az gyógyítja a koronavírust, de ugyanígy egy csomó egyéb olyan csodamódszert osztogatnak meg lépten-nyomon, ami semmi hatással nincs a vírusra, viszont aki kipróbálja, sokkal rosszabbul hathat. Azzal kapcsolatban is félreértések keringenek, hogy a Kínából rendelt áruk és egyéb onnan érkező küldemények veszélyesek, pedig szakértők szerint ez szinte biztosan nem történhet meg. A tervek szerint hasonlóan lép fel a Google és a Twitter is az ügyben, tehát elvileg egy internet-szerte zajló tisztogatás kezdődik, amelynek köszönhetően - remélhetőleg - csak valós információk lesznek elérhetőek a járványról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.