Hirdetés

Visszatértek a letiltott Facebook fiókok



|

Az is kiderült, miért kapcsolta le őket a közösségi szolgáltatás, egy megosztott tartalom volt a ludas.

Hirdetés

Több magyar magazinnak, és nekünk is jelezte a Facebook, hogy mára visszakapcsolták az elmúlt héten letiltott felhasználói fiókokat. A Facebookon is egyre-másra tűnnek fel az olyan posztok, amelyekben a "megmenekültek" örülnek annak, hogy újból beengedte őket a rendszer. A tiltási hullám okára is fény derült, kissé túlműködött a mesterséges intelligencia.

Hirdetés

Annyit lehet tudni, hogy egy olyan tartalom csapta ki a biztosítékot, ami "nem felel meg a Facebook működési irányelveinek". Arról nem adtak pontosabb információt, mi lehetett ez, de sokan valamilyen politikai, uszító jellegű tartalomra gyanakszanak. Viszont a közösségi oldal mögött dolgozó algoritmus kissé túllőtt a célon, ugyanis nem csak azokat tiltotta le, akik támogatólag osztották meg a kifogásolt tartalmat, hanem azokat is, akik elrettentő példa, elhatárolódás, ellenkező figyelemfelhívás miatt hivatkoztak rá.

A Facebook szerint mostanra egyértelműen kiderítették, hogy a kifogásolt megosztások egy része pont azért történt, hogy a többiek figyelmét felhívják a káros tartalomra, ezért az ilyen fiókokat azonnal helyre is állították. Viszont azt is jelezték, hogy magát az említett tartalmat továbbra is törlik minden megosztásból.

Ha valaki azt tapasztalná, hogy továbbra sem tud belépni a fiókjába, az valószínűleg azért lehet, mert nem a kifogásolható megosztás miatti letiltási hullámnak esett áldozatul, hanem valami más problémát találtak a tevékenységével, esetleg kérdésesnek találta a rendszer a személyazonosságát. Ezek a felhasználók olvassák el ezt a cikket, ahol felsoroljuk a fiókok helyreállítási lehetőségeit a szükséges hivatkozásokkal együtt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.