Hirdetés

Facebook-szelidítés a PC Worldben



|

Úgy gondolod, hogy túl messzire ment a közösségi oldal? Áprilisi magazinunkban megmutatjuk, hogyan szerezheted vissza a kontrollt profilod és adataid felett. A lap mellé a teljes tavalyi évfolyamunkat is ajándékba adjuk, két segédprogrammal egyetemben.

Hirdetés

Dagad a Facebook adatvédelmi botránya. A minap például kiderült, hogy a közösségi oldal munkatársai akár a Messenger üzenetekbe is beleolvashatnak, és ez még csak a jéghegy csúcsa. Mark Zuckerberg hozzáállása különösen aggasztó. A CNN-nek adott interjúja során ugyanis abszolút védekező álláspontot képviselt, védve magát és dolgozóit, magukat is áldozatként beállítva, akik nem látták előre, hogy vissza fognak élni adataikkal, hogy az általuk gyűjtött információk milyen visszaélésekre adnak lehetőséget. Ezzel két probléma van. Vagy nem mond igazat, vagy - ami még ennél is rosszabb - nem tudja már a Facebook csapata kontrollálni, hogy mi történik a közösségi oldal felületén. Mintha egy modern kori Dr. Frankenstein sztori elevenedne meg a szemünk előtt, ahol a gyarló alkotó egyszer csak elveszti az irányítást a teremtménye felett és az ellene fordul. Ez veszélyes. Itt az ideje, hogy visszavegyük a kontrollt adataink felett, és szabályozzuk a Facebook működését. Szerencsére erre számos lehetőségünk van, így a friss, áprilisi magazinunkban bemutatjuk azon beállításokat, amelyeket mindenkinek azonnal érdemes alkalmaznia.

Friss kiadványunkban emellett bemutatjuk azon eszközöket és szolgáltatásokat, amelyekkel hatékonyabbá tehetjük munkavégzésünket, valamint a használt hardver és szoftver előnyeire is külön kitérünk. Tesztlaborunk a legjobb itthon kapható 250 ezres üzleti notebookok mellett az Intel új H370 platformját, valamint az AMD Ryzen mobilprocesszorát is levizsgáztatta, sőt kínpadra ültettük a mobilgyártókat is, hogy kiderüljön, ki az aki éltanuló a frissítések tekintetében, és mely cég az, amely csak az eladásra fókuszál. Sőt, megnéztük, hogy vajon van-e bármilyen értelmük a játékgyorsítóknak és a legidegesítőbb Windows hibákat (és azok megoldásait) is összegyűjtöttük.

Magazinunkból emellett kiderül, hogy néhány ezer forintos eszközökből miként okosíthatjuk fel a meglévő autónkat; hogy Magyarországon mennyire elterjedt a Bitcionban történő fizetés, valamint, hogy a jelenlegi piaci körülmények között egy saját építésű PC-vel, egy kész konfigurációval, vagy egy azokkal egyenértékű notebookkal járunk-e jobban. Megdöbbentő eredményre jutottunk.

Természetesen ezúttal is számos ajándékot gyűjtöttünk olvasóiknak. Az ingyenes vírusvédelmi kódokon (ESET, G Data) felül a magazin mellé adjuk az IObit nyom nélküli programeltávolítóját, az adatmentésben jeleskedő Backup4all Lite szoftvert, valamint a teljes 2017-es évfolyamunknak mind a 12 lapszámát digitális, kereshető formában.

További témáink részletesen:

Új év, új Windows

Ígéretéhez híven a Microsoft ismét új funkciókkal bővíti Windows 10-es rendszerét. Megmutatjuk, miért érdemes ingyen váltani a friss verzióra.

Márkás vs. házi PC

Hihetetlen időket élünk: a gamer-PC több komponense, a VGA, a RAM és az SSD is megfizethetetlenül drága. Megnéztük, miként lehet mégis elérhető áron, játékra is alkalmas számítógéped.

Bitcoinbánya

Az arany- és a holland tulipánláz után ma a bitcoinért őrülnek meg a spekulánsok. De tényleg megéri? Vaján hány helyen fogadják el a legnépszerűbb kriptovalutát?

Meddig frissítik a telefonokat?

Becsengettünk a gyártókhoz, és megkérdeztük, hogy mennyire jellemző a legfrissebb rendszer aktuális telefonkínálatukban. A válasz legtöbbször letaglózó volt.

A magazinunk digitális változatát megtalálod a Digitalstand oldalán (a teljes verziók és a digitális magazinok a szoftvereket is tartalmazó változatnál érhetőek el). Ha pedig belelapoznál a magazinunkba, akkor látogasd meg a galériánkat.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.