Hirdetés

Veled vagyok - ezt üzeni az új Facebook reakció



|

Ritkán kerül új hangulatjel a lájk gomb kibővített sorába, de a koronavírus elhozta az együttérzést kifejező reakciót.

Hirdetés

Mostanában bukkanhat fel egyre többeknél egy új értesítés a Facebook hírfolyamának tetején. Ebben egy animált emoji látható, amint magához ölel egy szívecskét - igen, elsőre kissé csöpögős az összhatás, de talán tényleg jól fejez ki egy olyan érzést, amit eddig kissé felemásan tudtunk átadni az oldalon. Innentől te is egyetlen kattintással tudathatod valakivel egy bejegyzés alatt, hogy törődsz vele, együttérzel a problémájával.

Hirdetés

Korábban ilyesmire a legtöbben a sima szívecskés reakciót használták, de ez ugye alapvetően az "imádom", vagy "love" alapjelentéssel bír, tehát ha mondjuk valaki arról ír a közösségi oldalon, hogy mondjuk ő vagy egy közeli rokona elkapta a koronavírust, esetleg rosszul bírja a karantént, vagy épp megszűnt a munkája, enyhén kétértelmű lehetett "megszívecskézni". Hiába értetted úgy, hogy átérzed, szeretetet küldesz, ettől még lehetett úgy is értelmezni egy ilyen reakciót, hogy te bizony imádod, hogy így alakult.

Épp ezért mostantól van erre is külön emoji, ezt nyugodtan használhatod arra, hogy félreértések nélkül jelezd az együttérzésedet, és azt, hogy szíveden viseled az illető sorsát, támogatod a bajban. Persze ez ettől még továbbra is csak egy "lájkpótlék", szóval igazán azzal segítesz a bajba jutottakon, ha megkérdezed tőlük, tudsz-e tenni értük valamit - de ez már messzebb visz a "közösségi közömbösség" témakörében, és a sima lájk-gombbal egyidős probléma.

Azt nem tudni, hogy az új reakciógomb csak a járvány idejére került a kínálatba, vagy innentől velünk marad. Mondjuk tény, hogy a koronavírustól függetlenül is történik világszerte csomó nagy, vagy személyes tragédia, szomorúság és csalódás ahhoz, hogy hosszabb távon is szükség legyen egy ilyen apró figyelmességre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.