Hirdetés

A Facebook fizet neked, ha felveheti a hangodat



|

Azért sportkocsit, jachtot és futballstadiont nem ebből fogsz venni, de azért tudj róla, hogy van ilyen lehetőség.

Hirdetés

A Facebook egy új programot hirdetett meg, melynek segítségével szeretné javítani az általa fejlesztett hangfelismerő szolgáltatásokat. Ennek keretében a részt vevő felhasználóknak még fizetne is a segítségükért. Az új lehetőség többek között annak köszönhető, hogy a Facebookról (meg persze az Amazonról, az Apple-ről, a Google-ről és a Microsoftról is) kiderült, hogy lehallgatják az appjaikat használók beszélgetéseit, amelyekről leiratokat készítenek azért, hogy ezzel javítsák a rendszereik automatikus beszédértési képességét.

Hirdetés

Bár mindegyik cég igyekezett gyorsan leszögezni, hogy az így rögzített felvételek nem kerülnek külső szolgáltatókhoz és partnerekhez, az elemzés után törlik őket, és semmilyen formában nem kapcsolják ezeket a felhasználói fiókokhoz, értelemszerűen jóféle felzúdulás kerekedett a dologból, így mindenki visszakozott az efféle hangadat-gyűjtéstől, és alternatív módszereket keresett. A Facebook épp ezt találta ki.

Ha valaki szeretne részt venni a programban, annak a Viewpoints nevű piackutató appot kell letöltenie. Ez még nem jelenti egyértelműen, hogy mindenkit be is válogatnak (ennek például több egyéb mellett az a feltétele, hogy angol nyelven használjuk a Facebookot), de ha valakit kiválasztanak, arról az app értesítést küld. Ezután a jelenlegi állapot szerint a "Hey Portal" megszólítást kell gyakorolni, ezt követően pedig egy ismerős-listánkon lévő személy nevét is beleszőni a mondatba. Ezt akár 10 különféle ismerősünk nevével is megismételhetjük - nyugalom, ez nem kapcsolódik hozzájuk, csupán a különféle nevek kiejtését tanulja ilyenkor az algoritmus.

Ettől viszont még senki nem lesz milliomos: egy ilyen felvételi folyamatért a Viewpoints app pontrendszerében 200 ponttal leszünk gazdagabbak, és viszonyításképpen a legalacsonyabb kifizetési küszöb 1000 pont, ami egyébként mindössze 5 dollárnak felel meg. Mindenesetre a Facebook szerint akár 5 ilyen kört végig lehet csinálni egyszerre, ami már simán eléri a kifizetési határt - no és persze sok más kérdőíves és egyéb felmérésben is részt lehet venni, aztán az appal összekapcsolt PayPal fiókra jön a zsozsó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.