Hirdetés

Igazi pénzt fizet a Facebook annak, aki ezt az appot használja



|

Bulvárgyanús felütés, pedig tényleg ez a helyzet: az új alkalmazást egyébként többek között az alapszolgáltatás javítására tervezték.

Hirdetés

Általában, ha a Facebookról és a pénzről van szó, az olyasféle huhogó kommentek voltak a leggyakoribbak, amelyek szerint a közösségi szolgáltatás csak pénzt akar kisajtolni a felhasználóiból a különféle célzott reklámokkal, vagy épp az adataink homályos használatával. Most viszont tényleg olyasmiről tudunk beszámolni, amivel a facebookozók akár ténylegesen pénzt is kereshetnek, és ezért még a lelküket sem kell eladniuk az ördögi gyíkembernek.

Hirdetés

Viewpoints néven egy új mobilapp jelent meg, amelyet Android és iOS alatt is megtalálhatunk. Az alkalmazás közvetlenül a Facebookhoz tartozik, az ide bejelentkezők mindenféle kérdőívekkel és egyéb visszajelzési formákkal járulhatnak hozzá egyrészt a közösségi oldal fejlesztéseihez, valamint partnerek kutatásaihoz. Ha valaki teljesít egy adott feladatot, pontokat kap, amelyeket megfelelő mennyiség összegyűjtése után konkrét pénzre válthat, ezt pedig PayPal használatával kapja meg. Értelemszerűen ne bődületes összegekre gondoljunk, 1000 pontonként jár 5 dollár, és az első képernyőmentések szerint egy 10-15 perces kérdőív kitöltése ad ennyit, szóval a gusztustalan szintű meggazdagodás titka még nem ez az app, de kiegészítésként jól jöhet.

Persze már a bejelentésnél odafigyeltek arra, hogy eloszlassák a szokásos, Facebookkal kapcsolatban gyakran felmerülő visszás kérdéseket. Egyrészt pontosan meg lehet határozni, milyen adatainkat hogyan használhatja az app, valamint rajta keresztül a kérdező szervezetek, és azt is teljesen átlátszóra ígérik, mi történik az általunk kitöltött kérdőívekkel, kik láthatják a válaszainkat. Emellett kikötötték azt is, hogy a Viewpoints-ot csak 18. életévüket betöltött személyek használhatják, nehogy ez is valamilyen jogi problémát okozzon.

Ha most rákattantál arra, hogy pár válaszért máris ingyen pénz áll a házhoz, kicsit még le kell hűtenünk a lelkesedést: első körben az új appot csak az Egyesült Államok területén élők használhatják, de a tervek szerint 2020-ban világszerte is egyre több helyen lesz elérhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.