Hirdetés

Facebookon tiltva maradt, de elindult Donald Trump saját „közösségi platformja”



|

A Facebook független ellenőrző bizottsága is úgy ítélte, jobb, ha az egykori elnök nem tér vissza a platformra.

Hirdetés

Zajosan búcsúzott négyéves ciklusától az Egyesült Államok 45. elnöke. Januárban, a Capitolium ostromát követően szinte minden közösségi oldal azonnal letiltotta fiókjait, nehogy még nagyobb baj legyen, és bár sokan eredetileg egy ideiglenes tiltást terveztek, végül jobbnak látták, ha nem engedik vissza Trumpot.

Egy a Facebookhoz köthető, de attól függetlenül működő és ítélő bizottság megvizsgálta, hogy most már újra posztolhatna-e az elnök, és úgy döntött, hogy még nem jött el a ban feloldásának ideje, Trump nem térhet vissza sem a FB-ra, sem az Instagramra vagy a cég más platformjaira. Ugyanakkor véleményük szerint a határozatlan idejű kizárás nem indokolt, és arra szólították fel a Facebookot, hogy hat hónapon belül vizsgálja újra az ügyet, és arányos, a szabályoknak megfelelő döntést hozzon, mely nem csak Trumpra, hanem minden felhasználóra érvényes kell legyen.

Hirdetés

Még márciusban derült ki, hogy az ex-elnök a tiltásokra válaszul saját platformot fog létrehozni, mely tegnap startolt el. Ez valójában nem egy közösségi platform, csak az elnök személyes blogja, melyen keresztül kb. tweethosszúságú, néha hosszabb üzenetekkel, videókkal kommunikál választási csalásról, politikai riválisokról,  fake news médiáról, tőle megszokott dolgokról. A posztok megoszthatók Facebookon vagy Twitteren, valamint like-olhatók is, de nem kommentelhetők. A Twitter egyelőre nem tervezi az oldalt tiltani, amíg szabályt nem sértenek

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.