Hirdetés

Fagyasztóban javíthatod a Surface Pro 4-et, ha lejárt a garancia



|

Sok Surface Pro 4 kijelzője villódzik, de átmeneti gyógyírt jelent, ha a felhasználók fagyasztóba teszik a készüléket.

Hirdetés

Bár egyelőre "kevés" felhasználót érint, de a jelek szerint újabb botrány van kirobbanóban. Ezúttal a Microsoft Surface Pro 4 gépekkel van gond (villódzik a kijelző), a felhasználók pedig már flickergate néven hivatkoznak a problémára, amelyről elég sokan értekeznek a Microsoft támogatói fórumain. 

Hirdetés

A becslések szerint legalább 1600 embert érint a hiba, amelyre már nem érvényes a garancia. A Microsoft azt mondja, hogy tud a problémáról, és folyamatosan figyeli a helyzetet

Mivel a villódzás általában akkor jelentkezik, amikor a Surface Pro 4 melegszik, ezért a felhasználók rájöttek, hogy ha a fagyasztóba teszik a hibridet, akkor a hiba egy időre eltűnik. A becslések szerint 10 perc fagyasztóban töltött idő után 30 percig gond nélkül használható a PC. 

Mivel a probléma a jelenleg aktív eszközök kevesebb mint 1 százalékát érinti, ezért a Microsoft a jelek szerint nem törekszik a hiba mielőbbi kijavítására. A Consumer Reports egyébként tavaly levette az ajánlást a Surface Pro és a Surface Book gépekről. A magazin szerint a várt gyenge megbízhatóság a nagy problémája ezeknek. A Microsoft egyik alelnöke, Panos Panay akkor mindent az Intel Skylake processzoraira fogott. 

A most pórul járt felhasználók egyébként egyre nagyobb arányban fordulnak jogi cégekhez azért, hogy bírósági úton javítsanak a helyzeten. A Surface Pro 3 akkuproblémáival foglalkozó Migliaccio & Rathod LLP a Surface Pro 4-ről is sok panaszt kapott, de egyelőre nincs kilátásban csoportos kereset. 

Nemrég egyébként bírósági úton állapodott meg az LG a bootlop-botrány panaszosaival: az érintettek komoly pénzösszeget kapnak vissza vagy pedig levásárolhatnak egy nagy összeget LG készülékre (425 vagy 700 dollárt). Sajnos ez kizárólag a perben résztvevőkre érvényes, de a garanciát mindenkinél kiterjesztette az LG. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.