Hirdetés

Nem kellett az FBI-nak az Apple segítsége, feloldotta az iPhone 11 Pro Maxet



|

Egy floridai tömeggyilkos ügyében kérte az Apple segítségét a szövetségi nyomozóiroda, de süket fülekre talált. Egy másik ügy végül azt bizonyította, hogy az Apple nélkül is boldogulnak: az FBI maga tört fel egy iPhone 11 Pro Max mobilt.

Hirdetés

Az FBI egy floridai tömeggyilkos ügyében fordult az Apple-höz, azonban a cég ahogy a múltban, úgy ezúttal is vonakodott a saját rendszereit gyengíteni és feltörni. A Forbes szerint azonban igazából a szövetségieknél már minden adott a legújabb iPhone-ok feltöréséhez is. Miközben az előbbi ügyben nem kapott segítséget a nyomozóiroda, egy másik esetben már nem is volt szüksége az Apple-re, maga oldotta meg a feladatot. Állítólag Ohioban egy GrayKey eszközzel törtek fel egy Apple iPhone 11 Pro Max készüléket, ami egy eltérő esetben játszik fontos szerepet. 

Hirdetés

Ez utóbbi mobil Baris Ali Koch-é volt, akit azzal vádolnak, hogy segített elszökni az országból az ítélet elől menekülő fivérének. Az illető ügyvédje megerősítette, hogy jelkóddal védték az iPhone-t, és azt sosem adták ki a hatóságoknak, illetve nem is kényszerítették az ügyfelét a Face ID használatára. 

A nyilvánosság továbbra sem tudja, hogyan kerülik ki az említett védelmet a legújabb GrayKey hackerdobozok, de az Apple folyamatosan igyekszik meggátolni, hogy sikerrel vessenek be készülékei ellen ilyesfajta eszközöket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.