Hirdetés

Februártól újabb magas szintű vezető köszön el az Apple-től



|

Tang Tan, az Apple terméktervezésért felelős alelnökének távozása nagy érvágás a vállalatnak.

Hirdetés

Az elmúlt években izgalmas folyamatok zajlottak az Apple-nél, átalakult a vállalat összetétele, sokan hagyták el a céget és pártoltak át más cégekhez. Ami talán még ennél is kellemetlenebb nekik, hogy nemcsak a középvezetői és alsóbb szinteket érinti az elvándorlási hullám, hanem volt felső vezető is, aki szakított a cupertinói vállalattal.

A felmondók nagyobb része a legjelentősebb piaci versenytársaknál köt ki: a legtöbben a Google-nél, de sokan pártolnak át az Amazonhoz , a Metához és a Microsofthoz is, ám van, aki magas szintű tudásának köszönhetően saját vállalkozást tudott indítani. Ilyen volt például Jony Ive, a cég legendás dizájnere, akinek a legjelentősebb fejlesztései arculatát köszönheti az Apple.

Hirdetés

Hasonlóan nagy veszteség éri hamarosan az Apple fejlesztői gárdáját: februártól elhagyja a fedélzetet Tang Tan, az Apple terméktervezésért felelős alelnöke. Belsős források szerint a vezetés konkrétan katasztrófaként éli meg az újabb nagyágyú leköszönését. Tannek olyan munkák köthetők a nevéhez, mint az iPhone, az Apple Watch és az AirPods dizájnja. Ő az Apple számos termékével kapcsolatos kritikus döntések meghozataláért felelős, és jelentős befolyása volt a fenti termékek végleges formájával kapcsolatos döntésekre.

Sajtóértesülések szerint az Apple átszervezi Tan feladatkörét az átállás problémamentes lebonyolítása érdekében. A korábbi közvetlen munkatársai kibővített szerepkörökben veszik át eddigi munkáját, köztük Richard Dinh, Tan legfőbb segítője és az iPhone terméktervezésének vezetője. Kate Bergeron vezető hardvermérnök az Apple Watch tervezését veszi át.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.