Hirdetés

Félelmetesen kezeli a gépfegyvert az orosz robotkutya



|

Ez a modell nem a Boston Dynamics munkája, és még bőven van hova fejlődnie a precizitással és a mozgással - de bár ne tenné.

Hirdetés

A Twitteren már rengetegen aggódnak, hogy a gépfegyvereket kezelő robotok elhozzák a világvégét, ami nyilvánvalóan erős túlzás, de mindenképpen érdemes foglalkozni a kisebb hisztériát kiváltó videó főszereplőjével. A felvételen ugyanis egy robotkutya látható, amely a hátára rögzített fegyverrel lövöldözik a havas hegyvidéken.

Pontosan nem tudni, hogy valaki távirányítással mozgatja, vagy programozták, illetve a fejlesztés eredete is kétes, viszont először egy orosz startup-tulajdonos üzletember, Alekszander Atamanov osztotta meg az anyagot.

Hirdetés

Az egyszerűen csak Patrol dog robot, vagyis őrjáratozó robotkutya című videóban kommentár nélkül, több szögben követhetjük figyelemmel, ahogy a gép egy-egy lövést és sorozatokat ad le egy gépfegyverrel. A szakértők szerint a kínai Unitree Go1 modelljét láthatjuk, amelyet valaki egyedi megoldásokkal módosított.

Atamanov videóját mindössze több mint 300 ezren nézték meg, de Twitteren már közel 8 millióan látták a felvételt, és érdekes diskurzusoknak alapozott meg a lövöldöző robotkutya.

A közeli vágásokon egyébként látható orosz zászló, illetve a Szpecnaz farkasos logójára emlékeztető embléma, de a felvétel háttértörténete egyelőre nem ismert.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.