Hirdetés

Felfedezték az első bolygót, ami a Tejútrendszeren kívül van



|

Amerikai és kínai kutatók bukkantak rá az első olyan bolygóra, ami extragalaktikus, tehát a Tejútrendszeren kívül található.

Hirdetés

Bár azt továbbra sem tudják megmondani a tudósok, hogy egyedül vagyunk-e az univerzumban, azt igen, hogy a Naprendszeren kívül minimum több ezer bolygó található. Ezek az exobolygók azonban mind a Tejútrendszerben találhatóak, és itt még messze nem fedezték fel az összeset, ugyanis a találgatások alapján több milliárd is lehet.

Még belegondolni is nehéz, hogy akkor mi lehet a helyzet a Tejútrendszeren kívül. Más galaxisban lévő bolygót még egyetlen kutatónak sem sikerült azonosítania. 

Hirdetés

Most azonban megtörhetett a jég, a tudósok ugyanis azt állítják, felfedezték az első Tejútrendszeren kívüli bolygót, az extragalaktikus M51-ULS-1b bolygót. Ez a Messier 51 spirálgalaxisban található, a Földről 23 millió fényévre. 

A tudósok egy több órás bolygóátvonulás észlelésekor fedezték fel az extragalaktikus bolygót, bár a felfedezést még nem sikerült megerősíteni, ehhez egy bináris rendszert részletesebben kell tanulmányozni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.