Hirdetés

Felgyorsulnak az okostelefonok tárhelyei



|

A Toshiba már szétküldte a partnereinek az első UFS 3.0-s tárhelyeket. Ezek kétszer olyan gyorsak lesznek, mint az UFS 2.1-re építőek.

Hirdetés

Továbbra is az okostelefonok piacára robbannak be elsőként a legújabb technológiák: a processzorok egyre gyorsabbak, a kamerák egyre jobbak, és a tárhelyek is fejlődnek, gyorsulnak, zsugorodnak. 

Hirdetés

A korai mobilok (és a mostani olcsó modellek) még eMMC flash tárhellyel jöttek, manapság azonban az UFS tárhely az etalon. Idén pedig jönnek az első okostelefonok UFS 3.0 tárhellyel, ami kétszer olyan gyors, mint az UFS 2.1. 

A Samsung egy ideje már dolgozik a saját UFS 3.0 megoldásán, és elvileg ez az idén el is készül. A Toshiba eközben bejelentette, hogy már kiküldte a partnereinek az első UFS 3.0 tárhelyeket. A Toshiba az előző generációhoz mérten 70 százalékkal jobb szekvenciális olvasási és 80 százalékkal jobb szekvenciális írási sebességeket ígér. 

A partnerek egyelőre 128 GB-o tárhelyeket kaptak, de márciusban érkeznek a 256 és az 512 GB-os verziók is. A Toshiba szerint ezek táblagépekben, egyéb mobilokban és VR-rendszerekben is megállják a helyüket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.