Hirdetés

Felhasználók adataival kereskedő applikációt bannolt véglegesen a Google

|

Az Android applikációk fejlesztőinek egy hete van arra, hogy eltávolítsák saját alkalmazásukból a szoftver eszközeit.

Hirdetés

Széles körben használt alkalmazás volt a SafeGraph az Android operációs rendszerrel működő készülékeken, viszont a Google nem tolerálja, ha egy applikáció tulajdonosai a felhasználók személyes adataival kereskednek. A vállalat véglegesen letiltotta a Play Store-ból az applikációt, és azokat az alkalmazásokat is tiltani fogja, amelyek valamilyen formában még használják a SafeGraph plug-injeit.

A SafeGraph üzleti partnerei közé tartozott a New York Times, illetve a CDC, vagyis a Centers for Disease Control and Prevention, avagy az USA járványügyi hivatala is.

Hirdetés

Az applikáció a felhasználók mozgását követte bizonyos pontok között, de emellett tárolta azoknak az embereknek az adatait, akik ingatlannal rendelkeznek az USA területén, illetve folyamatosan rögzítette az egyes felhasználók tartózkodási helyére vonatkozó információit. A SafeGraph software development kitjét (SDK-t) használó alkalmazásokra is tiltás vár a jövőben, amennyiben a vonatkozó eszközöket a fejlesztők nem törlik a saját fejlesztésű applikációkból.

A SafeGraph egyébként bármely olyan vállalatnak hajlandó volt eladni az adatokat, akik fizettek érte. Ehhez hasonló applikációkat, mint a Prediciot és az X-Mode-ot is betiltotta a Google, mivel azok ugyanígy begyűjtötték a felhasználók adatait, és megfelelő árért értékesítették más cégeknek.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.