Hirdetés

Feloszlatják a legnagyobb orosz trollfarmot, amit Prigozsin üzemeltetett



|

A meghíusult puccskísérlet után a Wagner-vezér által pénzelt hírhedt álhírterjesztő irodát is bezárják.

Hirdetés

Az internet egyik alapszabálya, hogy ott minden és mindennek az ellenkezője is megtalálható, így aztán aki a világ dolgainak akar utánajárni, annak nem elég egy forrásból tájékozódni. 

Ezt az egyébként is ingoványos terepet tették még veszélyesebbé a rengeteg pénzből fenntartott, dezinformációs központokként is működő úgynevezett trollfarmok, amik azután kerültek reflektorfénybe, hogy a 2016-os amerikai elnökválasztáson komolyan befolyásolták az amerikai szavazókat.

Hirdetés

A legtöbb és legnagyobb ilyen irodát Oroszországban üzemeltetik, de közülük is kiemelkedik az Internet Research Agency néven futó projekt, amit nem más, mint Jevgenyij Viktorovics Prigozsin pénzelt. Az Egyesült Államok kormánya évek óta próbál keresztbe tenni az álhírterjesztés mesteri szinten űző szervezetnek, de a jelek szerint már nem sokáig kell harcolni ellenük a kibertérben.

A néhány héttel ezelőtti oroszországi puccskísérlet után Prigozsin gyakorlatilag összes orosz tulajdonát elkobozták, így az érdekeltségébe tartozó médiacsoportot is elvesztette. Egy ideig arról lehetett hallani, hogy valaki más veszi majd át ennek a működtetését (és így teljesen a Kremlin irányítása alá kerülnének), de a Reuters legfrissebb értesülései szerint a trollfarmot egyszerűen feloszlatják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.