Hirdetés

Feltalálhatták a fogyáshoz szükséges varázskapszulát



|

A Massachusettsi Műszaki Egyetem kutatóinak a találmánya megoldhatná a világ egyik legégetőbb közegészségügyi problémáját.

Hirdetés

Évtizedek óta keresi már az orvostudomány azt a bizonyos csodaszert a fogyáshoz, ám eddig különösebben még nem járt sikerrel. Hatalmas figyelmet kaptak ugyan az elmúlt években a számottevő eredményeket is felmutatni képes glükagonszerű peptid-1 receptoragonisták (GLP-1), amik bár valóban ígéretesnek bizonyultak, gyakran nem esett szó azokról a súlyos mellékhatásokról, amit ezek a készítmények okoznak.

A recept egyébként viszonylag egyszerű: lényegében minden fogyással kapcsolatos szer a kalóriadeficites állapot elérését hívatott szolgálni, történjen is ez bármilyen hatásmechanizmus által. Az MIT kutatói is ebből kiindulva, azonban még is egy teljesen új perspektívából közelítették meg a problémát, és ezáltal egy valóban ígéretes koncepcióval rukkoltak elő.

A VIBES (Vibratory Ingestible BioElectronic Stimulator) névre keresztelt kapszulájuk ugyanis olyan enyhe rezgéseket bocsát ki a gyomorban, melynek hatására az ott lévő receptorokat stimulálva csökken az éhségérzetért felelős hormon, a ghrelin szintje, ezzel redukálva az étvágyat, fokozva a teltségérzetet.

Hirdetés

A kapszula egyébként egy átlagos vitamintabletta méretével egyezik meg, és a legjobb hatás érdekében 20-30 perccel az étkezés előtt célszerű bevenni, ugyanis így éppen időben aktiválódik az elem, ezzel kiváltva a stimuláló rezgéseket. A távozással sincsen különösebben probléma, mivel az emésztési folyamatokat követően teljesen természetes módon úton ürül ki a szervezetből.

Bár eddig még csak sertéseken tesztelték, a kezdeti eredmények bizakodásra adhatnak okot. Ezek ugyanis azt mutatták, hogy a malacok összességében 40%-kal kevesebbet ettek, nem mellesleg önként hagyták abba a táplálkozást. Mivel az embereken még nem próbálták a Vibes-t, így semmi sem biztos, de amennyiben ugyanilyen hatásos lesz, ez esetben valóban egy potenciális megoldásként tarthatjuk majd számon a fogyáshoz.

Már csak azért is, mert a kutatók szerint az ehető, rezgő bioelektronikus stimulátorok előállítása akár 1 dollár alá is csökkenthető lenne kapszulánként a tömeggyártással, amik így jelentősen olcsóbbak lennének a jelenleg alkalmazott diabétesz-gyógyszereknél.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.