Hirdetés

Feltámadhat a Samsung Galaxy FE



|

Komoly átalakítási hullám elé néz a Samsung termékpalettája, ami az összes árkategóriát érintheti.

Hirdetés

A Samsungnál most épp a közelgő Galaxy S23-as csúcsmobilokról szólnak a fanfárok, hiszen a koreai gyártó nemrég jelentette be, hogy február elsején egy élő rendezvény keretében fogja leleplezni a nagy valószínűséggel három telefonból  (S23, S23+, S23 Ultra) álló új modellcsaládot.

Az élet azonban ezt követően sem áll meg, sőt: egy friss jelentés szerint a Samsung komoly átalakításokat tervez a termékei sorában, az intézkedések részeként pedig feltámadhat a jóárasított csúcshardvert kínáló FE-széria is.

Ezt a Samsung kapcsán gyakran jósoló The Elec szellőztette meg, amely szerint a gyártó átláthatóbbá akarja tenni a kínálatát. Egy korábbi jelentés alapján ennek érdekében már el is kaszálhatták a középkategória csúcsát képviselő Galaxy A74  indulását, így ebben a szegmensben a Galaxy A54 lehet az új király.

Hirdetés

A The Elec most annyit tett hozzá a sztorihoz, hogy a nagytakarításban a A20-sorozat is teljesen eltűnhet, vagyis az A-vonalon csak az A10, az A30 és az A50 mobilok maradnának gyártásban, cserébe viszont visszatérne az S-jelzésű csúcstelefonok belépő szintjére az FE-variáns.

A Samsung Galaxy FE, vagyis Fan Edition megfizethetőbb formában, néhány kompromisszummal kínálta az aktuális csúcsnak megfelelő, vagy ahhoz közeli hardvereket, de az S20 FE és az S21 FE után elkaszálták, ezért tavaly már nem kaptunk belőle friss kiadást. A pletykák szerint ennek hátterében az azóta már némiképp enyhült chiphiány állt, így nem tűnik elképzelhetetlennek, hogy a Samsung ismét harcba küldje a terméket.

Ezzel azonban még nem értünk a jelentés végére: a The Elec szerint a jövőre érkező Galaxy S24-sorozatban már nem lesz ott a középső szintet képviselő S23+ utódja, vagyis csak az S24 és az S24 Ultra érkezik. Ennek oka, hogy a Galaxy S22-széria esetében az S+ variáns csak az eladások 17%-át tette ki, legalábbis a GfK elemzőcég kutatása alapján.

A tapasztalt olvasóinknak bizonyára nem kell hangsúlyoznunk, de a biztonság kedvéért most is leírjuk, hogy a fentiek 100%-ban pletykák, azaz semmi sem garantálja, hogy valóban így alakul a forgatókönyv.

Te örülnél a Galaxy FE visszatérésének?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.