Hirdetés

Feltörték a Nemzeti Színház weboldalát, randioldalt csináltak belőle



|

Távol-keleti randioldal lett a Nemzeti Színház weboldalából, de ez természetesen nem egy profilváltás eredménye, hackerek keze van a dologban.

Hirdetés

Hackertámadás érte a nemzetiszinhaz.hu-t, vagyis a Nemzeti Színház weboldalát. A támadók nem aprózták el, közel 10 ezer angolnyelvű cikkel árasztották el az oldalt. Ezekben a koreai drámáktól a felnőtt társkeresésig sokféle témáról szó esik - az utóbbi téban a linkelt "cikk" például azt ecseteli, ha barátnőt szeretnénk, akkor bizony már az első randin ágyba kell bújni a kiszemeltünkkel. De ha valakit épp ez érdekel, akkor a perzsa rapidrandik világába is betekintést nyerhet.

A cikkekbe olyan linkek is kerültek, amelyek közvetlenül felnőtteket megcélzó "társkereső" oldalakra irányítják át az olvasót. 

Hirdetés

A Nemzeti Színház egyelőre nem reagált a hackertámadás hírére, amint ez megtörténik, frissíteni fogjuk az írásunkat. Nem nehéz egyébként arra tippelni, a hackereknek mi volt a célja: a több mint 10 ezer cikk egyrészt túlterheli az oldalt (ez most is csak nagyon lassan, akadozva működik), másfelől pedig a masszívan felnőtt tartalmakat a Google sem nézi jó szemmel, az oldal simán összeszedhet tőlük így egy büntetést, aminek köszönhetően később hátrébb kerül majd a netes keresésekben. 

Frissítés: A Telex kérdéseire válaszul a Nemzeti Színház illetékesei a következő nyilatkozatot tették:

"Tegnap este külső támadás érte a Nemzeti Színház honlapját, amelynek angol verzióján idegen szerzőtől származó cikkek jelentek meg. A Nemzeti Színház IT csapata foglalkozik a probléma megoldásával, addig az angol nyelvű honlap nem érhető el. A Nemzeti Színház vizsgálja az esetet, és szükség esetén megteszi a megfelelő jogi lépéseket."

A Nemzeti Színház oldalának angol verziója egyébként továbbra is működik, a cikkeknek pedig csak egy része vált elérhetetlenné (a fentebb linkelt háromból a perzsa randikról szóló írás még megtalálható az oldalon).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.