Hirdetés

Feltörték az Igazságügyi Minisztérium honlapját



|

Az oldalon megjelent egy látszólag viccnek szánt kép, amelynek készítője valamiért a Telexet is megemlítette egy korábbi incidenshez hasonlóan.

Hirdetés

A defacement, ami péntek reggelre az Igazságügyi Minisztérium honlapjának "jogsértést elkövető webáruházak" nevű aloldalát érte, a hekkelés egyik legegyszerűbb ám leglátványosabb  és egyben legnépszerűbb formája is. Tavaly ugyanilyen támadás ért több kormányzati oldalt is. Ilyenkor a hekkelés célja kizárólag az oldal tartalmának megváltoztatása. Néha a hekkelő kihasználva az alkalmat, valamilyen konkrét üzenetet ír ki az adott oldalra, de ez nem törvényszerű.

Jelen esetben a defacement készítője nem ragaszkodott semmilyen értelmes tartalom közzétételéhez. Az esetről az említés szintjén érintett Telex számolt be péntek délelőtt.

Hirdetés

Az "üzenet" tartalma a következő:

"sziasztok barataim es nem barataim. lenishun ujra lecsapott mos pedig ejen a csodas oldalon! :DDDD Cool szarvas zoltan fejere miert esett ra szekreny mostan? eljen telex.hu tesverek"

Az "üzenetet" ezen felül kiegészítették egy fényképpel és egy lobogó román zászlóval, valamint egy letölthető adatbázissal, amire értelemszerűen nem érdemes kattintani.

Nem egyértelmű, hogy hogy jön a képbe a  Telex, de de volt már hasonló eset, amikor megemlítették őket. A hekkelt oldalt gyorsan eltávolította a kormányzati portál, de mint tudjuk, ami egyszer felkerül a netre, az ott is marad.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.